Neravnopravan duel: Crna Gora ubjedljivo poražena od Slovenije

U duelu neravnopravnih rivala bilo je na kraju velikih 41:28 za Sloveniju
88 pregleda 1 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Rukometaši Crne Gore, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 23.06.2018. 15:09h

Očekivan poraz crnogorske rukometne selekcije od Slovenije na startu Mediteranskih igara.

Sastav sa samo 12 igrača, praktično bez cijele startne postave, kao i bez četvorice momaka, koji su u posljednji čas otkazali nastup, nije mogao sa se nosi sa Slovenijom.

Ni Slovenci nisu kompletni, ali nisu, naravno, tako neozbiljni, već su u Taragonu došli sa kandidatima za najbolji sastav i u napad na medalju.

U duelu neravnopravnih rivala bilo je na kraju velikih 41:28 za Sloveniju.

“Oni su najavili da imaju visoke ciljeve, spremali su Kranjskoj Gori, ozbiljna su reprezentacija, a sa njima smo i u boljem sastavu gubili ubjedljivo”, rekao je selektor Dragan Đukić.

U prvom poluvremenu je sve bilo gotovo, malobrojni crnogorski rukometaši promašili su mnogo toga, tri sedmerca, takođe, pa je bilo samo pitanje kolika će razlika biti na kraju.

“Momci su u prvom poluvremenu bili imperionirani ne ambijentom, jer nije bilo mnogo publike, već zato što je mnogima ovo bio prvi put da igraju za nacionalni tim. Mislim da je rezultat prvog poluvremena bio previsok, promašli smo neke zicere , sedmerce i nakon toga je utakmica otišla u jednom smjeru”, kazao je Đukić.

Ako nešto, kaže Đukić, može da bude pozitivno to je drugo poluvrijeme.

“Malo smo konsolidovali odbranu i igrali hrabrije. Takođe, Radojević je odigrao dobru napadačku utakmicu, a Kaluđerović potvrdio potencijal”, kazao je Đukić.

U drugom, posljednjem meču u grupi, Crna Gora igra sa Tunisom u ponedjeljak.

“U toj utakmici treba da gradimo šanse za prolazak u drugi krug. Probaćemo da odigramo bolje”, kazao je selektor.

Slovenija - Crna Gora 41:28

Taragona - ,,Per Ekipes“. Gledalaca: 100. Sudije: Abdezil i i Mohmets (Tunis). Isključenja: Slovenija 8, Crna Gora 6 minuta. Sedmerci: Slovenija 3 (3), Crna Gora 4 (1).

SLOVENIJA: Verdinek 4, Čete 4, Marguc 7, Vlah, Zaponšek, Zabić 3, Ovniček 2, Janus 2, Grošelj 1, Janez 1, Groselj 1, Guček 1, Kavčić 3, Grzentić, Bratković 8, Duloleznik 3, Kastelić.

CRNA GORA: Mihaljević, Leković, Bakić 2, Popović 2, Jokić 2, Mijušković, Radović 2, Radojević 8, Kaluđerović 8, Čampar 1, Pižurica, Pelidija 3.