"Lavice" deklasirale Srbiju i stavile do znanja da idu na medalju

Crna Gora u nedjelju u podne igra protiv Turske
51 pregleda 2 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Taragona, Foto: COK
Rukometašice Crne Gore, Taragona, Foto: COK
Ažurirano: 23.06.2018. 15:16h

Crnogorske rukometašice su u prvom meču stavile do znanja da su u Taragonu došle po mediteransku medalju.

„Lavice“ su u prvom meču na turniru savladale Srbiju 36:22, uz egzibicionu igru u napadu, te sa mnogo energije u odbrani.

Nije bilo dileme nijednog trenutka, krajem prvog dijela djevojke Pera Johansona su povele 15:6, a što je možda i najbolje od svega - nisu se opustile, već su do kraja odigrale sa namjerom da pokažu snagu i ambicije.

"Izuzetno sam zadovoljan energijom koju su pokazale djevojke i njihovim odnosom prema igri. Zadovoljan sam i što su sve igračice dobile šansu i iskoristile je. Došli smo ovdje da se borimo za medalju, ali i da se spremamo za budućnost i da mlade djevojke steknu što više iskustva u mečevima nacionalnog tima", kazao je selektor Per Johanson.

„Ponosna sam na ekipu i saigračice, pokazali smo da i u ovom sastavu možemo da igramo. Do poluvremena smo bile izuzetno dobre u odbrani, nismo padale u igri, nismo se zadovoljile“, kazala je nakon meča Dijana Ujkić.

U takvoj igri napadački se istakla Itana Grbić sa osam golova, a u odbrani, preciznije na golu, briljantna Ljubica Nenezić sa 15 odbrana iz igre i jednim zaustavljenim sedmercem.

Crna Gora u nedjelju u podne igra protiv Turske.

„Naravno, idemo na pobjedu. Bitno je da budemo fokusirane, da igramo maksimalno ozbiljno, baš kao i u prvom meču“, kazala je Ujkić.

Crna Gora - Srbija 36:22

Taragona - Dvorana Vendrel. Sudije: Gledalaca: 50. Sudije: De Paz, Verdara (Španija). Isključenja: Crna Gora 6, Srbija 4 minuta. Sedmerci: Crna Gora 6 (5), Srbija 6 (5)

CRNA GORA: Marinović (2 odbrane), Agović 4, Nenezić (15odbrana + sedmerac), Bulatović, Knežević 5, Vukčević 2, Ujkić 2, Premović, Konatar, Muratović, Pavićević 2, Godeč, Despotović 3, Jauković 4, Grbić 8.

SRBIJA: Kosanović (2 odbrane), Vukajlović, Terzć 7 (2), Ilić (5 odbrana), Mitrović 1, Janjušević 3 (1), T. Radojević 4 (2), Bogojević, D. Radojević, Obradović 1, Milojević 3, Agaba, Atanasković, Cvijić, Rančić 3, Stošić.

Bonus video: