Vrijeme je za prvu pobjedu

"Nadam se, ipak, da ćemo skupiti snage i odigrati najbolje što znamo i da će to biti dovoljno da zabilježimo prvu pobjedu", istakao je Igor Marković
2 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Www.handballspain2013.com
Igor Marković, Foto: Www.handballspain2013.com
Ažurirano: 21.01.2013. 09:59h

Protiv Francuske se niko nije usudio da o njoj pomisli, pred duele s Argentinom, Njemačkom, Tunisom i Brazilom su vjerovali da mogu da je ostvare, a sada jednostavno moraju.

U pitanju je, naravno, prva pobjeda rukometaša Crne Gore na debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima.

„Crveni” u tzv. Predsjednički kup (borbe za plasman od 17. do 24. mjesta), ulaze sa ulogom favorita. I moraju da je opravdaju u večerašnjem duelu protiv Čilea (17.45 časova), kako bi se sjutra borili za 21. mjesto sa Južnom Korejom, a ne sa skromnom Australijom za 23. poziciju.

"Čile je dobra ekipa, igra nezgodnu duboku zonu 3-2-1. Nadam se, ipak, da ćemo skupiti snage i odigrati najbolje što znamo. Nadamo se da će to biti dovoljno da zabilježimo prvu pobjedu", istakao je Igor Marković.

Lijevo krilo Lovćena, koje je na ovom prvenstvu postiglo 13 golova iz 15 šuteva, naglašava da su ekipi teško pali porazi u svih pet utakmica.

"Teško nam je, ali je jasno da nismo imali ni sreće. Dosta utakmica smo gubili sa golom ili dva razlike. Nama je najteže što se ovo desilo, ali bilo je dosta teških trenutaka i ranije, tako da sam siguran da ćemo se izdići iznad svega i nastaviti u ritmu u kojem smo igrali 2012. godine", zaključio je Marković.

Čileanci su bili u grupi B, a gubili su redom od Makedonije (30:28), Islanda (38:22), Danske (43:24), Katara (31:23) i Rusije (36:24).

U timu Fernanda Luisa Kapura su tri brata - Emil, Ervin i Harald Fojhtman. Njihov djed je 30-ih godina prošlog vijeka emigrirao iz njemačkog Manhajma u zemlju koja se prostire zapadnom obalom Južne Amerike.

Emil je drugi strijelac tima na SP sa 26 golova, pet manje od Rodriga Salinasa, desnog beka španskog Granoljersa.

Bonus video: