RAZOČARAN

Stanić: Ne želim da branim za lošu ekipu

"Ostaje utakmica sa Španijom. Ne možemo opreviše da se nadamo. Odigraćemo maksimalno motivisani, makar zbog sebe i Svjetskog prvenstva", rekao je momak rođen u Mojkovcu
8 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2013. 13:31h

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić rekao je danas u Saragosi da ga ne zanima da brani za ekipu koja "nema osnova" da postigne rezultat na velikom takmičenju, ali i da je Svjetsko prvenstvo u Španiji bila posljednja prilika njegove generacije da napravi nekakav uspjeh.

Srbija je zauzela treće mjesto u Grupi C, pošto je izgubila od Poljske i Slovenije, a naredni meč osmine finala igraće sutra u 19.00 sa domaćinom šampionata, selekcijom Španije.

"Praktično mi sami sebe dobijamo. Ne može se reći da nemamo kvalitet, jer smo svaku reprezentaciju možda nadigrali, bili bolji, ali džabe kada na kraju izgubimo. Bolje bi bilo da ništa dobro ne radimo, a da pobijedimo", rekao je Stanić agenciji Beta.

On je dodao da postoji psihološka blokada, koja se jedino nije vidjela na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Publika je nama pomogla u Beogradu da tu psihološku blokadu pređemo, zato što nas je nosila, tražila pobjedu. Nije dozvoljavala da dolazimo u ovakve faze. To je taj “klik” koji smo napravili na Evropskom prvenstvu i odmah je došao rezultat", rekao je Stanić.

Prema njegovim riječima, situacija je sasvim drugačija kada reprezentacija ne igra na domaćem terenu.

"U drugim situacijama svako od nas mora da nađe ličnu motivaciju I kolektivnu. Međutim, mi smo tu malo slabiji. Možemo da pričamo koliko hoćemo o simptomima, posljedicama, detaljima, sve je to priča u prazno dok ne dođemo do uzroka", rekao je Stanić.

Golman srpske selekcije priznao je da je u posljednjih godinu i po dana imao mnogo obaveza u klubu i reprezentaciji i da je osjećao veliki pritisak i odgovornost.

"Na ovo Svjetsko prvenstvo sam došao fizički nespreman, što je rezultiralo povredom leđa. Malo sam razočaran što juče nisam mogao da pomognem ekipi na pravi način, ali sve je to sport", rekao je Stanić

On je dodao da je razočaran i zbog toga što je ovo Svjetsko prvenstvo u Španiji u njegovim planovima bilo "neki posljednji pokušaj jedne generacije da napravi rezultat".

"Ostaje utakmica sa Španijom. Ne možemo opreviše da se nadamo. Odigraćemo maksimalno motivisani, makar zbog sebe i Svjetskog prvenstva", rekao je Stanić i dodao da planira "malo da odmori", ali da u ovom trenutku ne može da kaže da li to znači da će konačno napustiti reprezentaciju.

Prema njegovim riječima, nema motivaciju da brani za ekipu koja nema osnova da napravi rezultat.

"Neka igraju “klinci”, neka se uigravaju. Ako možemo da napravimo rezultat - tu sam. To je bio cilj ovog Svjetskog prvenstva. Ne mogu da kažem da ću otići iz reprezentacije, ali sigurno će mi trebati odmor. U narednih mjesec, dva ću odlučiti", rekao je Stanić.

On je dodao da u narednom meču sa Španijom, njegova ekipa mora savršeno da odigra.

"Ipak su oni domaćini i pobjeda u tom meču bi bila najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva. Ja uvijek vjerujem u čuda, može svašta da se dogodi. Nemamo prava ništa da pričamo, što je možda i bolje, sve ćemo pokazati na terenu", rekao je Stanić.

Golman Srbije je istakao da je situacija "vrlo nezgodna" i da zbog toga svi treba da budu realni.

"Pokazalo se da je utakmica protiv Slovenije bila najvažnija koju nismo uspjeli da dobijemo. Tu leži ključ neuspjeha", zaključio je Stanić.

Svjetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u Španiji.

Galerija

Preporučujemo za Vas