Remi Budućnosti u Zaječaru

Rukometašice Budućnosti nijesu mogle više od remija 22:22 u Zaječaru, u zaostaloj utakmici 6. kola Regionalne lige
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2013. 20:23h

Nakon sedam pobjeda i jednog poraza, Budućnost je upisala i prvi remi u ovogodišnjoj Regionalnoj ligi – bez povrijeđene Majde Mehmedović, nedovoljno oporavljene Elene Gjorgijevske (ulazila je samo da izvede sedmerce, i pogodila tri puta), sa nekim rovitim igračicama, ali i zbog teških nogu, nakon mini priprema u Budvi, izabranice Dragana Adžića u Zaječaru nijesu mogle više od boda (22:22), u zaostaloj utakmici 6. kola, protiv prvaka Srbije, koji je u drugi dio sezone ušao oslabljen, nakon odlaska Španjolki Mange i Fernandes.

To je prvi remi za obje ekipe, a Zaječar i tri pobjede i dva poraza. Ovim remijem, Budućnost se na vrhu tabele izjednačila sa Podravko, sa po 15 bodova, ali Hrvatice imaju utakmicu manje.

"Poslije priprema u Budvi i Podgorici, gostovanje u Zaječaru je bilo dobra provjera. Jasno je da poslije napornog rada u proteklom periodu nijesmo mogli da odigramo na najvišem nivou, za razliku od domaćina koji je imao veliki motiv i veliku podršku sa tribina. Odigrali smo na zadovoljavajućem nivou u fazi odbrane, iako i u tom segmentu možemo bolje, dok je realizacija mogla da bude na mnogo većem nivou", rekao je nakon meča Adžić.

I Zaječar i Budućnost su u posljednjem minutu mogle do pobjede. Milena Knežević u polukontri nije bila precizna sa devet metara (lopta je otišla pored lijeve stative), dok je Katarina Bralo dva puta odbranila šuteve domaćih igračica, posljednji nekoliko sekundi prije kraja.

Inače, branilac trofeja u Regionalnoj ligi, aktuelni šampion Evrope, tokom skoro cijelog meča je jurio rezultat protiv raspoloženog Zaječara, ali je do remija došao prije svega dobrom igrom u odbrani. Domaćin je u finišu poluvremena poveo 11:8, kada je Adžić zatražio minut odmora, koji je dao rezultat, jer je Budućnost do poluvremena izjednačila rezultat.

Domaćin je prednost od tri gola imao i u nastavku, posljednji put na 15:12, ali je Budućnost serijom 4:0 preokrenula i primorala domaće za uzmu tajm-aut. Do kraja meča igralo se, praktično, gol za gol, pa je remi i najpravedniji ishod.

"Drago mi je što je Zaječar odigrao dobar meč, jer su nam potrebne jake provjere pred duele sa Đerom, Larvikom i Randersom u Ligi šampiona", dodao je Adžić.

Budućnost u ponedjeljak gostuje u Skoplju ekipi Metalurga, a posljednji meč prije starta Glavne runde Lige šampiona i meč u Đeru (2. februar) igra u srijedu u Podgorici protiv Vardara.

"Vjerujem da će i duel protiv Metalurga biti dobra provjera pred nastavak Lige šampiona, s obzirom na to da igramo protiv tima koji je savladao Zaječar na svom parketu. I Metalurg će biti motivisan protiv nas, a na nama je da izvučemo maksimum iz tog meča, da odigramo bolje nego protiv Zaječara i ostvarimo pobjedu", zaključio je Adžić.

Zaječar – Budućnost 22:22 (11:11)

Zaječar - SRC “Kraljevica”. Gledalaca: 1.700. Sudije: Kolevski i Krkačev (Makedonija). Sedmerci: Zaječar 2 (2), Budućnost 7 (6). Isključenja: Zaječar 6, Budućnost 8 minuta.

Zaječar: Pislaru (20 odbrana), Stanojević, Matić 1, Peraica 3, Vučković 3, Nišavić 2, Alonso 1, Rajović 4, Zebić 4, Georgijev, Dragoljubović, Šopronji 2, Benzal 2, Gorilska.

Budućnost Podgorica: Voltering (devet odbrana), Vukčević, Bralo (pet odbrana), Miljanić 1, Trifunović, Mendi 2, Živković 1, Bulatović 2, Nikolić, Gjorgijevska 3 (3), Ježić 1, Cvijić 1, Pavićević 4, Knežević 7 (3), Lazović.

Galerija

Bonus video: