Mehmedović i Gjorgijevska preskaču start Glavne runde Lige šampiona

"Nakon dodatnih ljekarskih pregleda ustanovljeno da je povreda koju je Majda doživjela na EP, ozbiljnije prirode, zbog čega će morati da pauzira još neko vrijeme", kaže Adžić
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2013. 13:16h

Loše vijesti za navijače rukometašica Budućnosti, stručni štab podgoričkog kluba, naravno prije svega za same igračice – Majda Mehmedović i Elena Gjorgijevska neće biti spremne za start Glavne runde Lige šampiona i meč prvog kola protiv Đera u gostima (2. kolo).

Iako je izgledalo da će biti drugačije, Majda i Elena se još nijesu potpuno oporavile od povreda, pa će Budućnost drugu fazu takmičenja u LŠ početi u oslabljenom sastavu, takođe i sjutrašnji meč u Zaječaru, u nastavku Regionalne lige.

Mehmedović je, podsjećanja radi, povrijedila desno koljeno 9. decembra protiv Mađarske, u prvom golu druge runde Evropskog prvenstva u Srbiji.

“Majda neće putovati sa nama. Ona je odradila pripreme u Budvi, ali je nakon dodatnih ljekarskih pregleda ustanovljeno da je povreda koju je doživjela na Evropskom prvenstvu, ozbiljnije prirode, zbog čega će morati da pauzira još neko vrijeme. Za sada je sigurno da na nju nećemo moći da računamo u prva dva meča glavne runde Lige šampiona", rekao je Adžić.

Gjorgijevska se sredinom oktobra, u prvom golu grupne faze Lige šampiona protiv ruske Zvezde, slomila skočni zglob desne noge, nakon čega je operisana.

“Elena će biti sa nama u Zaječaru, ali neće igrati. Između dva meča u Regionalnoj ligi, treniraće sa ostatkom ekipe. Iako oporavak ide planiranim tokom, u ovom trenutku procjene su da neće moći da nam pomogne protiv Đera na startu glavne runde Lige šampiona”, dodao je Adžić.

Budućnost će protiv Zaječara biti slabija za još nekoliko igračica.

“Ivana Božović neće igrati zbog bronhitisa, dok će Jelena Despotović igrati za Bisere u Regionalnoj ligi. Još nekoliko igračica ima određenih problema, ali će nastupiti protiv Zaječara”, ističe strateg “plavih”.

Do meča sa Đerom, Budućnost, koja je odradila mini pripreme u Budvi, odigraće tri meča, sjutra u Zaječaru, u ponedjeljak u Skoplju protiv Metalurga, dok 26. januara u “Moraču” stiže makedonski Vardar.

“Dobro će nam doći dva vezana gostovanja, jer ćemo igrati protiv kvalitetnih protivnika. Poslije priprema u Budvi i Podgorici, nastavljamo da se spremamo za Glavnu rundu Lige šampiona i mečevi u Regionalnoj ligi su od neprocjenjive važnosti za nas, ali ostaje žal što nijesmo kompletni.

Budućnost će, podsjećanja radi, u Glavnoj rundi igrati u grupi sa mađarskim Đerom, danskim Randersom i norveškim Larvikom.

“U glavnoj rundi nas očekuju sjajni timovi i naša želja je da maksimalno spremni dočekamo te duele. Đer i Larvik su uz Olkim, glavni favoriti za osvajanje Lige šampiona. Larvik je jači nego prošle sezone, a ista situacija je i sa Đerom. U svakom slučaju naša želja je bila da dobijemo priliku da odigramo još šest utakmica u Ligi šampiona, kako bi se protiv najjačih uvjerili kolike su naše mogućnosti. Nemamo rezultatski imperativ i velika očekivanja, naša želja je da pružimo maksimum i predstavimo se u najboljem svjetlu”, zaključio je Adžić.

Uoči meča sa Zaječarom, Budućnost je lider na tabeli regionalnog takmičenja sa sedam pobjeda i jednim porazom, dok je Zaječar na petom mjestu sa učinkom tri pobjede i dva poraza.

Duel u SRC "Kraljevica" počinje u 19 časova.

Bonus video: