Kastratović: Stara priča

"Imali smo kvalitetnu igru u prvoh 30 minuta, a onda je uslijedio pad kada smo dozvolili protivniku da u više navrata sa igračem manje postiže lake golove“, rekao je Kastratović
32 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Beta AP
Zoran Kastratović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.01.2013. 20:08h

Selektor Crne Gore Zoran Kastratović nakon četvrtog poraza nije mogao da nađe neko novo objašnjenje...

„Stara priča, uvijek jedno poluvrijeme, a nema konkretne završnice. Imali smo kvalitetnu igru u prvih 30 minuta, a onda je uslijedio pad kada smo dozvolili protivniku da u više navrata sa igračem manje postiže lake golove“, rekao je Kastratović nakon meča.

Kastratović je istakao da je ekipa imala disciplinovanu igru u odbrani u prvom poluvremenu, ali da je u nastavku to bila „sasvim druga ekipa“. Dodao je i nezadovoljstvo suđenjem slovačkog para.

„Iako smo zemlja koja prvi put učestvuje na Svjetskom prvenstvu, poslije ove utakmice mislim da čudni sudijski kriterijumi imaju puno udjela u našem skromnom rezultatu. Vidjelo se to i večeras kada je Roganović u fazi odbrane dobio udarac laktom u glavu, a većeg prekršaja od toga u rukometnoj igri ne postoji. Ostaje nam da skupimo redove i da napravimo dobru pripremu za Brazil i da nastojimo da osvojimo prve bodove na SP“, zaključio je Kastratović.

Srednji bek Stevan Vujović, koji je je bio jedan od boljih (šutirao je 6-4), istakao je je da utakmica bila teška.

„Znali smo da moramo da dobijemo i psihološki nije bilo lako igrati protiv odlične Njemačke. Počeli smo meč dosta dobro, imali prednost, a onda pali kao što je bio slučaj i na proteklim mečevima. Nastavak je pripao Njemcima, mi smo pravili dosta grešaka, a na takav način se ne može uspješno igrati na Svjetskom prvenstvu“, rekao je srednji bek Lovćena.

Vasko Ševaljević je istakao da vjeruje da Crna Gora ima kvalitet da upiše pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

"Moramo da pobijedimo protiv Brazila, da promijenimo sliku o nama. Inače, bilo je veoma teško protiv njemačke zone 6-0, to je bio ključ njihove pobjede", istakao je Ševaljević.

Martin Hojberger, selektor Njemačke, rekao je da je iskreno očekivao pobjedu svog tima, iako je „znao da će biti mnogo teško, jer je Crnoj Gori ovaj meč bio mnogo važan“.

„Slavili smo to je najvažnije, a sada će biti sve lakše čak i kada budemo igrali revanš protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Bili smo bolji tim svih 60 minuta, mnogo smo željeli trijumf i sada se okrećemo meču sa Francuskom. Imamo dosta vremena da se odmorimo i da budemo prava ekipa u završnici. Polako se vraćemo gdje nam je mjesto, a to je najvažnije“, izjavio je selektor Njemaca.

Bonus video: