Kastratović: Neiskusno smo odreagovali u krucijalnim trenucima

„Mi smo se bolje snašli u prvom poluvremnu i da nije bilo ishitrenosti u realizaciji napada, bilo bi pozitivnije po nas“, istakao je Kastratović
7 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Fonet/EPA
Zoran Kastratović, Foto: Fonet/EPA
Ažurirano: 15.01.2013. 18:54h

Selektor crnogorskih rukometaša Zoran Kastratović nakon poraza od Tunisa (27:25), istakao je da njegova ekipa „promijenila pristup prema obavezama na terenu i odigrala bolje“ nego na prethodna dva meča na šampionatu.

„Dobro smo analizirali Tunis nakon turnira u Danskoj i proteklih utakmica u Španiji. Smatrali smo da možemo da napravimo jedan iskorak u ovom meču i osvojimo bodove. Treba čestitati momcima na velikom požrtvovanju, ali opet u krucijalnim momentima smo odregovali neiskusno, što je svojstveno mlađim igračima koji ne mogu da ponesu breme koje nosi ovo takmičenje“, rekao je Kastratović nakon meča.

Kastratović je dodao da je Tunis ekipa „koja slabije igra na duboku zonsku odbranu i rival koji je u oba poluvremena igrao različite sisteme zonske odbrane“.

„Mi smo se bolje snašli u prvom poluvremnu i da nije bilo ishitrenosti u realizaciji napada, bilo bi pozitivnije po nas. U drugom poluvremenu imali smo problema u odbrani, ali je na golu blistao Rade Mijatović koji je odbranio mnogo teških udaraca. U napadu, međutim, nijesmo znali da prođemo kroz sredinu i podijelimo lopte tamo gdje treba“, istakao je Kastratović.

Selektor „zlatnih lavova“ očekuje da njegova protiv Njemačke „odigra agresivno u odbrani i disciplinovano u napadu“.

„Najvažnije je da ne pravimo kardinalne greške kao što je to bio slučaj protiv Tunisa“, zaključio je crnogorski selektor.

Zoran Roganović, desni bek Crne Gore, nije bio šuterski raspoložen protiv Tunisa (šut 11-3), čestitao je Tunisu na pobjedi i plasmanu u osminu finala.

„Igrali smo bolje nego protiv Argentine i Francuske, ali smo i ovog puta, kao protiv Argentine, u samoj završnici pravili dosta grešaka. Možda je razlog što nijesmo imali iskustva na ovakvim prvenstvima, ali se nadam da ćemo naredne dvije utakmice odigrati mnogo bolje“, rekao je Roganović.

Selektor Tunisa Alan Portes bio je vidno zadovoljan igrom i pobjedom svojim izabranika.

„Čestitam Crnoj Gori na dobroj igri i dobroj taktici posebno u odbrani. Bila je utakmica u kojoj su mogle trijumfovati obje ekipe, ali na našu sreću to smo bili mi. Mislim da Crna Gora treba da nastavi da igra ovako i da može da pobijedi u naredne dvije utakmice. Ono zbog čega ne možemo biti zadovoljni jeste povreda Amina Banura, koji je veoma bitan igrač za nas i bez njega u narednim duelima će biti mnogo teže“, rekao je Portes, sa čijim mišljenjem je bio saglasan i Abdelak Ben Salah:

"Utakmica je bila teška, a odlučena je u posljednjim minutima. Okrećemo se narednim utakmicama", rekao je Ben Salah.

Bonus video: