Poruka rukometaša: Daćemo sve od sebe da vas učinimo ponosnim!

"Već smo osvojili srca našeg naroda, ali pokušaćemo da to učinimo još jednom“, poruka je spota koji je objavljen na jutjubu
9 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 16:05h

Sada je već postala tradicija – nakon što je to uradio pred podgorički revanš baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske, te uoči meča sa Češkom u Baru, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Zoran Roganović je osmislio i „lansirao“ i treći spot.

Uz standarne „glumce“, saigrače i stručni štab reprezentacije, desni bek Crne Gore i švedskog Lunda je napravio spot kao najavu debitantskog nastupa naše muške selekcije na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

„Dug je bio put da se vratimo tamo gdje nam je mjesto. Prvi put smo na Svjetskom prvenstvu. Već smo osvojili srca našeg naroda, ali pokušaćemo da to učinimo još jednom. Predstavljamo naljepšu zemlju na svijetu. Daćemo sve od sebe da vas učinimo ponosnim. Jer smo mi – rukometna reprezentacija Crne Gore!“, poruka je spota koji je danas objavljen na jutjubu.

Podsjećanja radi, prvi spot nastao je u junu prošle godine, kao predstavljanje ekipe koja se suprostavila Švedskoj u istorijskom baražu, u kojem su izabranici Zorana Kastratovića eliminisali kasnije olimpijskog vicešampiona iz Londona.

Inspiraciju za prvi spot Roganović je, vjerovatno, dobio nakon velikih simpatija koje su naši reprezentativci pobrali nakon što su u prvom meču junskog baraža himnu “Oj svijetla majska zoro”, svi zajedno, bez izuzetaka (uključujući i rođenog Prijepoljca Fahrudina Melića), u Stokholmu otpjevali akapela, zbog propusta organizatora u Stokholmu, koji je umjesto crnogorske himne pustio staru himnu Crne Gore “Onamo ‘namo”, koju je napisao kraj Nikola I.

Zbog interpretacije “na suvo”, crnogorski rukometaši dobili su ovacije i iskren aplauz švedske publike u dvorani…

Drugi spot je “rođen” početkom novembra, kao najava meča Crna Gora – Češka, u okviru 2. kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, nakon što su ga saigrači prozivali putem Facebook profila, da uradi sličnu stvar…

Bonus video: