Crnogorski rukometaši poraženi od Slovenije

Izabranici Zorana Kastratovića poraženi su danas u Skjernu od Slovenije 31:26 (14:8).
56 pregleda 22 komentar(a)
rukomet Crna Gora, Foto: Zoran Đurić
rukomet Crna Gora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.01.2013. 18:16h

Prva prava provjera pred Svjetsko prvenstvo u Španiji donijela je glavobolje - rukometaši Crne Gore na početku „Totalkredit kupa” u Danskoj poraženi su od Slovenije sa 31:26.

„Dežela” je vodila od početka, koristila ishitrene napade izabranika Zorana Kastratovića i već na poluvremenu je pobjednik, praktično, bio poznat.

"Ostavili smo dosta skroman utisak, pogotovo u prvom poluvremenu. Ne znam koji je razlog za to, ali smo pravili previše tehničkih grešaka, što nam nije bila odlika u prethodnim mečevima".

"Kada tome dodamo veliki broj promašenih zicera, rezultat je realan. Moramo da radimo na pozicionoj igri u napadu, jer smo ih završavali ishitreno, u veoma kratkom vremenskom roku".

"Protivnik je to znao da kazni golovima iz kontranapada. Već u prvom poluvremenu je imao pet kontri, od kojih je četiri iskoristio, što je po meni previše", rekao je Kastratović.

„Crveni” su u nastavku pokušali da uhvate priključak, ali je šestoplasirana ekipa sa posljednjeg Evropskog prvenstva bez mnogo muka sačuvala trijumf.

"Počeli smo meč prilično rastrzano u oba pravca, a u prvom poluvremenu smo sasvim korektno igrali odbranu 5-1, sa izlaženjem prema desnom i srednjem beku".

"Nažalost, napadi su nam trajali previše kratko, a nismo koristili čiste pozicije. U drugom poluvremenu smo imali nekoliko šansi da priđemo, ali smo previše griješili".

"Ovaj poraz je morao da se desi, nije to ništa strašno, jer ima prostora za napredak u narednim danima. Nadam se da ćemo već u subotu protiv domaćina odigrati mnogo bolje, a kada dođemo u Španiju puno pažnje ćemo posvetiti ispravljanju elementarnih stvari u igri", zaključio je Kastratović.

Crna Gora u subotu (17.10) u „Gigantium areni” u Alborgu igra protiv Danske, koja je savladala Tunis sa 30:29 (15:16).

Crna Gora - Slovenija 26:31 (8:14)

Skjern - “Skjern bank arena”. Gledalaca: 988. Sudije: Poulsen i Mortensen (Danska). Sedmerci: Crna Gora 8 (6), Slovenija 6 (4). Isključenja: Crna Gora 6, Slovenija 10 minuta.

Crna Gora: Mijatović, Rajković, Rakčević 3, Pejović, Milašević 1, Melić 9, Osmajić 4, Mrvaljević, Marković 3, Kapisoda 1, Grbović, Vujović, Ševaljević 1, Roganović 1, Simović 3, M. Lasica, G. Lasica.

Slovenija: Škof, Prošt, Bombač, Bilbija 2, Dobelšek, Kavtičnik 1, Bezjak 3, Dolenec 2, Skube 1, Bundalo, M. Žvižej 3, L. Žvižej 4, Gaber, Zorman 4, Marguč, Razgor, Gajič 11.

Bonus video: