Juniori od danas do nedjelje traže vizu za Svjetsko prvenstvo

Samo pobjednik ide na šampionat koji se održava u Sarajevu, Ljubuškom, Zenici i Banjaluci.
76 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Mušikić, Foto: Boris Pejović
Božidar Mušikić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2013. 12:13h

Crnogorski rukomet je u velikom zaletu, kojem žele da se pridruže i juniori - izabranici Božidara Mušikića pokušaće od danas do nedjelje u Baru da osvoje 1. mjesto na kvalifikacionom turniru i domognu se Svjetskog prvenstva, koje se od 14. do 28. jula održava u Bosni i Hercegovini.

U konkurenciji su Norveška, Francuska i Estonija, a samo pobjednik ide na šampionat koji se održava u Sarajevu, Ljubuškom, Zenici i Banjaluci. Nebojša Simić i drugovi sastaju se sa Norveškom, koja je u julu u Turskoj bila šesta na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

"Norveška je najteži rival. Naš reprezentativac Jočić igra u Danskoj sa jednim članom nacionalnog tima Norveške, koji mu je rekao da su oni došli samo da odigraju protiv Francuza. Nas su već prežalili, što će nam svakako biti dodatni motiv", poručio je Mušikić.

Dvije selekcije, u kojima je bilo malo promjena, sastale su se i prije dvije i po godine u Nikšiću - u meču za plasman od 13. do 16. mjesta na EP za kadete, Skandinavci su slavili sa 30:29, golom Erika Nordenga 11 sekundi prije kraja. Tada je Stefan Čizmović dao čak 13 golova.

"Vodili smo u prvom poluvremenu, imali smo šansu i tada. Norvežani su od te utakmice imali više takmičenja i utakmica, sigurno imaju i veću bazu, jer osim ovih 20 koji su bili na pripremama, mi imamo još 10 igrača koji treniraju rukomet. Pokušaćemo, ipak, da iskoristimo domaći teren, a volje i želje ne fali momcima. Ovoj generaciji je ovo posljednja šansa da se dokaže u mlađim kategorijama i sigurno je da ima sasvim dovoljno motiva, pogotovo poslije rezultata seniora, a da ne pominjem rukometašice".

Recept za Skandinavce je jasan - odbrana 3-2-1, koja im ne leži.

"Pokušaćemo da ih iznenadimo odbranom. Igraćemo 3-2-1, kao i seniori, mada nismo na tom nivou. Taj sistem ne odgovara Norvežanima, trudićemo se da to iskoristimo. Gledali smo nekoliko snimaka i vidjeli da naš rival ima jako dobru prvu postavu i dva odlična pivota. Zamolio bih publiku da dođe da nam pomogne svih ovih dana", zaključio je Mušikić.

Ukoliko savladaju Norvežane, „crveni” bi sjutra protiv Francuske imali meč loptu za prolaz na Svjetsko prvenstvo, jer je Estonija autsjader...

RASPORED

Petak

Francuska - Estonija (16.00)

Norveška - Crna Gora (18.00)

Subota

Estonija - Norveška (16.00)

Crna Gora - Francuska (18.00)

Nedjelja

Norveška - Francuska (10.00)

Crna Gora - Estonija (12.00)

Bonus video: