Marković: Da vidimo gdje smo

Nemamo posebnih ambicija na tom turniru, želimo da odigramo što bolje možemo i vidimo koje su naše trenutne mogućnosti", kaže Marković
50 pregleda 3 komentar(a)
rukomet Crna Gora, Foto: Zoran Đurić
rukomet Crna Gora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.01.2013. 07:28h

Samo dva dana odmora za Novu godinu, pa ponovo “na crtu” - rukometaši Crne Gore okupili su se juče u Podgorici i odradili trening u “Morači”, a već jutros otputovali za Dansku, na turnir, na kojem će izabranici Zorana Kastratovića igrati protiv domaćina, Slovenije i Tunisa, koji je rival Crne Gore i u grupi na Svjetskom prvenstvu u Španiji (11 – 27. januar).

"Odmorili smo, proslavili malo, ali bili smo umjereni u svemu s obzirom na to da smo znali šta nas čeka u januaru. Najbitnije je da smo svi zdravi i spremni. U Danskoj nas čekaju tri teška protivnika, ali će nam to poslužiti kao navikavanje na turnirski ritam utakmica, što nas i čeka u Španiji. Nemamo posebnih ambicija na tom turniru, želimo da odigramo što bolje možemo i vidimo koje su naše trenutne mogućnosti".

"Ne bi valjalo da budemo u odličnoj formi, ali bi valjalo da popravimo neke segmente igre iz utakmica sa Ukrajinom. Što se tiče meča sa Tunisom, sigurno je da će tu biti skrivanja karata sa obje strane, ali mi imamo svoj sistem igre, ne smijemo odustajati od njega", kaže za “Vijesti” Igor Marković, lijevo krilo “crvenih”.

Jučerašnji trening odradilo je 16 igrača, falili su samo Fahrudin Melić (bio na ljekarskim pregledima u Pari Sen Žermenu) i kapiten Draško Mrvaljević, koji je propustio dosadašnji dio priprema zbog obaveza u klubu (austrijskom Bregencu), ali će se ekipi priključiti večeras na aerodromu u danskom Bilundu.

Za Crnu Goru će mečevi u Danskoj biti i posljednje provjere pred start Svjetskog prvenstva. Dva meča protiv Ukrajine u Budvi pokazali su u kom smjeru treba raditi do početka šampionata u Španiji...

"Prije mečeva sa Ukrajinom dosta smo radili na podizanju fizičke spreme, koliko je to moguće uraditi za sedam dana. Taktički smo ponavljali sve što smo radili ranije, a protiv Ukrajine nijesmo odigrali najbolje što možemo. Vidjeli smo da ima dosta stvari koje treba popraviti, a isprobali smo i neke druge stvari, drugačije zone u odbrani. Imamo naš sistem odbrane 3-2-1 koji ćemo, sigurno, najviše koristiti, ali zavisno od protivnika moramo mijenjati i odbranu, zbog čega nam je Ukrajina i poslužila kao dobar sparing partner", dodaje Marković.

Kapiten Lovćena, u posljednje tri godine najbolji igrač u Crnoj Gori, ističe da je na Svjetskom prvenstvu u Španiji, u grupi sa Francuskom, Njemačkom, Argentinom, Tunisom i Brazilom najbitniji prvi duel – sa Argentinom.

"Taj meč je, mogu slobodno da kažem, finale za nas. Ako Bog da, da pobijedimo Argentinu a nakon toga ćemo da vidimo šta i kako dalje. Prvi cilj je prolaz dalje, iako mogu da kažem da smo plasmanom na Svjetsko prvenstvo već napravili dosta. Trebaće nam i sreće", istakao je Marković.

Mislio sam da nakon Norveške više nećemo igrati na velikom takmičenju

Iako je bio standardan u kvalifikacijama i baražu sa Portugalom, Igor Marković nije bio dio ekipe koja je u januaru 2008. godine nastupila na Evropskom prvenstvu u Norveškoj. Razlog je jednogodišnja suspenzija, koju je sredinom oktobra 2007. godine zaradio zbog incidenta u dresu Lovćena na meču protiv Berana (nasrnuo je na delegata meča Miloša Adžića nezadovoljan odlukom sudija koji su priznali pobjedonosni gol Berana, za koji se na kraju ispostavilo da nije bio regularan, zbog čega je utakmica ponovljena).

Srećom po njega, dobio je drugu priliku da zasluženo zaigra na velikom takmičenju...

"To nijesu lijepa sjećanja. Ali tada, nakon svega što se dešavalo sa crnogorskom reprezentacijom, mislio sam da je Evropsko prvenstvo u Norveškoj bilo naše posljednje veliko takmičenje. Ali, presrećan sam, kao i svi ostali u reprezentaciji, što nam se ponovo ukazala šansa. Meni ostaje da odigram što bolje mogu, sad sam iskusniji i zreliji, i nadam se da će nas prvo zdravlje poslužiti, a onda i sve ostalo", zaljučio je Marković.

Bonus video: