Simović: Da probamo neke stvari

"Uvijek je lijep osjećaj igrati u svom gradu, pogotovo nakon toliko vremena. Malo treme uvijek postoji, ali se gubi sa početkom utakmice", ističe 25-godišnji Budvanin
159 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simović, Foto: Zoran Đurić
Marko Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.12.2012. 13:31h

Nakon četiri dana treninga, vrijeme je da se na djelu provjeri urađeno – najbolji rukometaši Crne Gore večeras i sjutra veče u Budvi igraju dvije kontrolne utakmice sa Ukrajinom, koja će prva testirati trenutnu spremnost izabranika Zorana Kastratovića, na početku priprema za premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

"Još nijesmo sigurni u kakvom će sastavu da nastupe Ukrajinci, ali, u svakom slučaju, te dvije utakmice će nam pomoći da isprobamo neke stvari koje selektor traži od nas i vidimo na čemu bi možda trebalo da poradimo više", kaže za “Vijesti” Marko Simović, uz napomenu da su on i njegovi saigrači odgledali snimak meča Argentina – Francuska, koji su rivali “crvenih” u grupi na SP.

Desni bek katarskog Al Ahlija ističe da pripreme prolaze u najboljem redu.

"Uslovi su odlični, kako u hotelu (Maestral), tako i kad je trening u pitanju. Radimo dosta dobro. U ovom dijelu smo se malo više bazirali na fizički dio, ali opet uz sve to pripremamo i vježbamo igru za Španiju. Osim upala mišića, Bogu hvala, nema nekih ozbiljnijih povreda. Nadam se da će tako i ostati", nastavlja Simović.

Interesantno, Simović je jedini Budvanin u ekipi i prija mu što se pripreme odrađuju u metropoli crnogorskog turizma.

"S obzirom na to da smo u Maestralu, nijesam uvijek u mogućnosti da pođem kući. Pogotovo kada imamo neke zajedničke obaveze, kao što su gledanje kasete ili obavezan odmor. Ali, trudim se da svako malo duže slobodno vrijeme iskoristim i pođem kući. U svakom slučaju, drago mi je da smo u Budvi".

Nakon što je sa 16 i po godina iz Budve otišao u Budućnost, a onda preko Lovćena u Vardar, gdje je proveo sedam godina, Simović nije imao priliku da u seniorskoj konkurenciji igra pred svojim sugrađanima.

"Uvijek je lijep osjećaj igrati u svom gradu, pogotovo nakon toliko vremena. Malo treme uvijek postoji, ali se gubi sa početkom utakmice", ističe 25-godišnji ljevak, čiji je rođeni brat Miloš odbojkaš, korektor, bivši član Budvanske rivijere, a danas internacionalac na Kipru.

Današnja i sjutrašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Mađari Čaba Dobrovic i Peter Tajok.

Ako nas posluže zdravlje i sreća, u Španiji možemo dobro proći

Marko Simović je u Manhajmu protiv Njemačke ušao u igru u posljednjih 15 minuta, nakon trećeg isključenja i crvenog kartona Zorana Roganovića, i posao je odradio bez greške – sa četiri gola iz isto toliko pokušaja. Na pitanje da li očekuje da se nađe među putnicima za Španiju, među 18 odabranih (od igrača na pripremama otpašće jedan igrač, dok će dvojica biti prijavljeni kao rezerve), Simović kaže:

"Što se mene lično tiče, kao i svaki drugi pojedinac, i ja se nadam odlasku na Svjetsko prvenstvo. Ali, to je samo odluka selektora – kaže Marko.

Crna Gora će u Španiji, u Granoljersu, biti u grupi sa Francuskom, Njemačkom, Tunisom, Brazilom i Argentinom, a četiri idu dalje u osminu finala. Od ekipe koja je u baražu izbacila Švedsku, olimpijskog vicešampiona iz Londona, te savladala Njemačku i Češku, u kvalifikacijama za EP, navijači i javnost očekuje, takođe, dobre nastupe u Španiji.

"Poslije svih naših ovogodišnjih rezultata, moja ali i očekivanja svih ostalih igrača su velika. Ali, ne želimo da se opterećujemo time i da stvaramo sebi neki dodatni pritisak. Na svakoj utakmici daćemo ne 100, nego 1.000 odsto mogućnosti. Ni u jednom trenutku nijedan od nas se neće štedjeti. Ako nas, uz to, posluže sreća i zdravlje, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat. Možda ne isti kao i rukometašice, iako znam da se čak i to od nas očekuje, ali one će nam biti na neki način "vodič" i dodatna snaga kojom ćemo se truditi da obradujemo nas i Crnu Goru", dodao je Simović.

Bonus video: