Melić: Da ostanemo na zemlji

Rukometaši Crne Gore su prije dva dana počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji, a Melić smatra da "crvenima” nije potreban pritisak.
74 pregleda 6 komentar(a)
Fahrudin Melić, Foto: Savo Prelević
Fahrudin Melić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2012. 12:38h

Plasman na Svjetsko prvenstvo i dvije velike pobjede nad Njemačkom i Češkom sa reprezentacijom Crne Gore, koja je blizu i šampionata Starog kontinenta. Titula prvaka Slovenije, četvrtfinale Kupa EHF, osigurana osmina finala Lige šampiona, u kojoj je peti strijelac nakon sedam kola. Fahrudin Melić vjerovatno nije mogao ni da sanja bolju godinu, u kojoj je za kraj dobio i priznanje za najboljeg crnogorskog rukometaša u inostranstvu.

"Ne treba biti lažno skroman, ova godina je bila uspješna. Bio sam cijelo vrijeme zdrav, jako dobro sam trenirao, iskoristio sam sve što mi se ponudilo. Imao sam veoma dobre utakmice u klubu i sa reprezentacijom, sve se nekako poklopilo", kaže 28-godišnje desno krilo iz Prijepolja.

Rukometaši Crne Gore su prije dva dana počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji, a Melić smatra da "crvenima” nije potreban pritisak.

"Poslije ovih velikih iznenađenja moramo maksimalno da se koncentrišemo i da ostanemo čvrsto na zemlji. Ne smijemo da ulazimo euforično u utakmice, ko god da nam bude protivnik. Naše je da uradimo jednu jedinu stvar - da damo sve od sebe na terenu, kao do sada. Da li će to biti dovoljno za pobjedu ili neki remi, tek ćemo da vidimo".

Od naredne sezone, crnogorski reprezentativac će nositi dres Pari Sen Žermena, kluba koji se sprema da "napadne” vrh Evrope.

"Sve do sada su bila medijska nagađanja, ali je istina da sam potpisao za Pariz. Nosiću njihov dres dvije godine od ljeta, ali sam još pola sezone u Sloveniji i davaću sve od sebe, kao i do sada".

Meliću će direktni rival za mjesto u timu biti čuveni francuski reprezentativac, Lik Abalo.

"Džabe bih trošio riječi kada bih išta pričao o njemu. Izazov mi je i jedva čekam da stanemo na liniju jedan pored drugoga i vidimo ko je, šta je i gdje je. Imam povjerenje u trenera koji je i prije tri godine htio da me dovede u Šamberi i jedva čekam da počnem tu avanturu. To će biti skup svjetskih igrača, biće još pojačanja, stvoriće se ekipa koja će biti uz rame Kilu i Barseloni. Vidjećemo da li će to biti dovoljno da se domognemo fajnl-fora Lige šampiona ili da uradimo čak i nešto više", zaključio je Melić.

Bonus video: