Rakčević: Možemo do dobrog rezultata u Španiji

"Treba da smo svjesni da nema lakog protivnika i da ta pobjedu nije dovoljno da samo izađemo na teren", rekao je reprezentativac naše zemlje
56 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Mladen Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.12.2012. 14:36h

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Španiji može napraviti dobar rezultat pod uslovom da nikom ne prijeti, ali da vjeruje u sebe i svoj kvalitet, kazao je pivot Mladen Rakčević.

Crnogorski rukometaši okupiće se sjutra i zvanično početi pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano od 11. do 27. januara.

Prema riječima Rakčevića, najbitnije je igrači pripreme dočekaju zdravi i naprave dobru atmosferu koja je reprezentaciju krasila od osnivanja.

"Možemo da napravimo dobar rezultat, ali da idemo na šampionat bez prijetnji, ali sa vjerom u sebe. Reprezentacija je u posljednjim utakmicama pokazala da vrijedi. Može jedna utakmica biti slučajnost, ili da nas jednu utakmicu neko potcijeni, ali ne i četiri utakmice uzastopno", rekao je Rakčević agenciji MINA.

On je ponovio da je mnogo bitan psihološki momenat", da igrači vjeruju u sebe i reprezentaciju, ali da se ne uzdignu previše.

"Treba da smo svjesni da nema lakog protivnika i da ta pobjedu nije dovoljno da samo izađemo na teren", rekao je Rakčević.

On je, komentarišući rivale u grupi, kazao da Crna Gora nije imla sreće na žrijebu i da je iz svakog šešira dobila najtežeg protivnika. Rivali Crne Gore u grupi biće Francuska, Njemačka, Tunis, Brazil i Argentina.

"To nije alibi, naravno da ćemo ići da probamo da prođemo u drugi krug i napravimo senzaciju. To bi bila senzacija. Mala Crna Gora sa toliko malo igrača, od kojih je priličan broj iz domaće lige, od kojih neki igraju u prosječnim ligama, čak i u drugim ligama, to bio fantastičan rezultat", rekao je Rakčević.

On je kazao da svi priželjkuju drugu fazu šampionata.

"Sve ćemo uraditi da to i izborimo. Neće biti smak svijeta i ako ne prođemo u drugi krug, ali bitno je da svi naši navijači vide da smo se borili na svakoj utakmici i da želimo da pobijedimo", rekao je Rakčević.

On je kazao da će motiv i želja imati značajnu ulogu u ostvarivanju rezultata.

"Motiv će imati veliku ulogu u samom rezultatu. Mogu nas pobijediti u rukometu, ali će naš motiv biti veći, a naše zalaganje i borbenost na najvećem nivou", rekao je Rakčević.

Bonus video: