Sara Vukčević: Nisam mogla da sjedim u produžecima

"Vidjela sam snagu ekipe, a i Norvežanke nikada nisu igrale produžetke, tako da sam jednostavno znala da je zlatna medalja naša", kaže Sara Vukčević
98 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2012. 23:25h

U Srbiji je prvu medalju u seniorskoj konkurenciji osvojila i Sara Vukčević. Članica one sjajne juniorske reprezentacije, koja je u Južnoj Koreji osvojila bronzu, još ne može da vjeruje da je prvakinja Evrope.

“Nemam nikakav osjećaj, jer nisam još svjesna šta smo uradile. Gledam snimke po čitav dan i ne vjerujem da smo osvojile zlato. Pričala sam sa Anom Đokić, pitala je kad ću biti svjesna ovog uspjeha, a ona mi je rekla da će se to desiti kad dođem u njene godine, kad počnem da planiram porodicu. A ja još i ne vjerujem da sam bila tamo, sve mi se čini kao san”, kaže jedna od sedam „Korejanki” u zlatnom timu iz Srbije.

Pivot mađarskog Erda je odigrao nepunih 36 minuta u Srbiji, a klupa joj je najteže „pala” u finalu.

“Sigurno je djevojkama koje su igrale bilo teško, ali nama nije bilo ništa lakše. Posljednji produžetak sam provela pored klupe na koljenima, jer nisam mogla da sjedim, ali ni da stojim zbog opomena delegata i zapisničara. Znala sam, ipak, da pobjeđujemo na prvom tajm-autu u produžecima. Vidjela sam snagu ekipe, a i Norvežanke nikada nisu igrale produžetke, tako da sam jednostavno znala da je zlatna medalja naša.

Koliko će ti ovo zlato značiti za nastavak karijere?

“Biće mi ogroman podstrek. Vidjele smo da i bez velikih uloga Maje Savić i Bojane Popović možemo mnogo, jer smo kao kolektiv odgovorile na najbolji mogući način. Naredne godine nas čeka Svjetsko prvenstvo, voljela bih da se kroz klupske obaveze izborim za veću minutažu i da u što boljoj formi dočekam to takmičenje.

Ostaješ li i naredne godine u Erdu ili postoji mogućnost da se vratiš u Budućnost?

“Prošlog ljeta sam dogovorila pozajmicu na godinu plus godinu, a meni je najpotrebnije da igram. U ovim godinama ne razmišljam o uslovima, samo želim da imam što veću minutažu. Uz dogovor sa ljudima iz Budućnosti vjerovatno ću odigrati negdje još jednu sezonu, a vidjeću sa menadžerom da li će to biti u sadašnjem ili nekom drugom klubu”, zaključila je Sara Vukčević.

Bonus video: