Krcata “Morača” dočekala “Zlatne lavice”

“Za nas, definitivno, ne postoje granice. Mislim da smo konačno opravdale naslov “Zlatne lavice”, rekla je Jovanović i zapjevala “Mi smo vaše Zlatne lavice, zlatne lavice”..
118 pregleda 119 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2012. 03:44h

Sada su i zvanično “Zlatne lavice”. Četiri mjeseca nakon srebra na Olimpijskim igrama u Londonu, i sjajnog dočeka na glavnom gradskom trgu u Podgorici, rukometašice Crne Gore ponovo su obradovale naciju - zlatom sa Evropskog prvenstva u Srbiji.

Ovoga puta su Norvežanke bile nemoćne, i pored dva produžetka, aktuelne svjetske i olimpijske šampionke nijesu mogle da zaustave borbenu do fanatizma, do neba motivisanu Crnu Goru da uzme zlato, koje je zaslužila još u Londonu.

Zbog vremenskih neprilika, ovoga puta nije bilo dočeka na gradskom trgu, ali jeste u dvorani “Morača”, u kojoj se našlo barem sedam hiljada ljudi, koji su puta četiri sata prije dolaska ekipe ispunili dvoranu i u odličnom raspoloženju dočekali izabranice Dragana Adžića, koje su u dvoranu stigle oko dva sata iza ponoći, sat vremena nakon što je avion Montenegroerlajnza sletio na podgorički aerodrom.

Zlatnu ekspediciju na aerodromu dočekali i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, član Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta Vesna Medenica i gladonačelnike Podgorice Miomir Mugoša.

“Znam da ste dugo čekali, ali imali ste i koga. Ovo su velike herioine, savremene, mladost iz Crne Gore. Hvala vam na svemu, volimo vas”, prvi se navijačima u “Morači” obratio selektor Dragan Adžić, u ime stručnog štaba u kojem su pomoćni trener Vlatko Đonović, fizioterapeut Vladimir Gapić, asistent stručnog štaba Mira Čelebić, tehniko Emir Bešlija i direktorka ženskih selekcija Snežana Damjanac.

Potom su na teren redom izlazile igračice, Jelena Despotović, Sandra Nikčević, Sara Vukčević, Andrea Klikovac, Jasna Tošković, Biljana Pavićević, Suzana Lazović, Radmila Miljanić, Ana Đokić, Anđela Bulatović, Marina Vukčević, Marija Jovanović, Sonja Barjaktarović, Jovanka Radičević, Milena Knežević, Katarina Bulatović i povrijeđena Majda Mehmedović, i to na leđima Dragane Cvijić. Bilo je očigledno da su sve igračice bile eomotivno doživjele doček, a bilo je i suza…

“Dvije medalje u roku od četiri mjeseca, pa ljudi…Ali, nikad nije mnogo. Zlato je tu, pozlatili smo ovu godinu. Hvala vam što ste od početka do kraja godine bili uz nas. Hvala i mojim saigračicama, za koje kažem da su moja familija”, rekla je Ana Đokić.

“Aleee, aleeee, ale, ale, ti si naša prva ljubav, Crna Goro volim te”, zapjevala je Anđela Bulatović, i podgrijala atmosferu na tribinama, a istom pjesmom je nastavila i Marina Vukčević.

Kapiten Mara Jovanović je izašla sa peharom.

“Za nas, definitivno, ne postoje granice. Mislim da smo konačno opravdale naslov “Zlatne lavice”, rekla je Jovanović i zapjevala “Mi smo vaše Zlatne lavice, zlatne lavice”..

Golman Sonja Barjaktarović, koja je briljirala u finalu sa Norvežankama, bila je spremna na šalu.

“Da su mi u finalu i po tri lopte šutirali istovremeno, ništa mi ne bi mogli”, rekla je Sonja, a onda zapjevala “Nigdje nebo nije plavo kao iznad Crne Gore”…

Jovanka Radičević je pokazala i drugi pehar, u obliku tanjira.

“Ljudi, ovo je za vas, ovo je zlatni tanjir. Volim vas najviše. Fenomenalan je osjećaj biti na krovu Evrope. Stvarno sam presrećna, jer smo sklonili Norvešku s trona. Stvarno su dosadile više, svako prvenstvo su prve. Pokazale smo im đe je Crna Gora, i da smo stvarno Zlatne lavice”, rekla je popularna Joka.

Na molbu voditelja Ivana Maksimovića da se više nikad ne povrijedi na šampionatu, Majda Mehmedović se našalila na svoj račun.

“Ali, ja sam talična”, rekla je Majda misleći na povredu uoči ovogodišnjeg revanša finala Lige šampiona sa Đerom, koje je, takođe, preskočila.

Potom se obratio i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Bošković.

“Hvala svim ovim divnim ljudima koji su došli u pola tri da nas dočekaju na ovakav način. Još veću zahvalnost dugujemo onim 4.000 ljudi koji su nas tamo u “Areni” tako zdušno podržavali. Vjerovali smo od početka do kraja, tako da je na kraju sve ispalo super. Noćas slavimo, a onda idemo u nove radna pobjede”, poručio je Bošković.

U dvorani je, inače, bila istaknuta velika crnogorska zastava, dimenzija 10x15 metara.

Prije počasnog kruga u dvorani i preuzimanja torte u obliku zlatnih lavica, crnogorske rukometašice su simulirale tajm-aut na sredini terena.

“Pobjeđujemo ovo sigurno, 20 do kraja, fino, mirno, stabilno”, glumio je selektor Adžić, a onda je došao red, naravno, na Jovanku Radičević.

“Ajde, ljudi, vjerujemo do kraja. Najbolje smo. Jako do kraja, ajde. Za Crnu Goru – svi”, odjeknulo je dvoranom, a onda se prolomio veliki aplauz.

Inače, neposredno prije ulaska u teren prethodile su nemile scene na tribinama, gdje je došlo do sukoba između dijela navijača, koji su htjeli da uskoče na teren, i pripadnika obezbjeđenj. Došlo je i do tuče, ali se na kraju sve srećom završilo bez većih posljedica.

Bonus video: