Knežević: Ova pobjeda je zaista istorijska

"Mnogo smo radile na tome da budemo najjače u ključnim trenucima, kako ja, tako i svaka od mojih saigračica. Presrećna sam zbog toga, ovakva pobjeda nam je bila potrebna", rekla je Milena...
86 pregleda 12 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Fonet
Crna Gora, Foto: Fonet
Ažurirano: 16.12.2012. 21:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Milena Knežević je sa 10 golova bila najbolja igračica finala i dokazala da joj je bilo mjesto u timu prvenstva. Ali, to je i ne zanima, važno je zlato.

"Mnogo smo radile na tome da budemo najjače u ključnim trenucima, kako ja, tako i svaka od mojih saigračica. Presrećna sam zbog toga, ovakva pobjeda nam je bila potrebna. Ova zaista jeste istorijska. Svaka odluka da šutnem je bila spontana, jer mi sve preuzimamo odgovornost. Nekad sam to ja, nekad Kaća, nekad neka druga. Tako funkcionišemo", naglasila je prva asistentkinja prvenstva.

Lijevi bek Crne Gore je posebno apostrofirao učinak Sonje Barjaktarović.

"Bila je fenomenalna. Da se ne zaboravi, protiv Srbije je odbranila najbitniji zicer i bila najzaslužnija i za tu i za ovu pobjedu".

Radičević: Sad svi znaju gdje je Crna Gora

Oba produžetka je Jovanka Radičević provela na lijevom krilu.

I pokazala je da može da je pokrije - nije dozvolila Lin-Kristin Rigelhut Koren da zatrese mrežu Sonje Barjaktarović, a ona je dva puta savladala saigračicu iz Đera, Katrin Lunde-Haraldsen.

"Presrećna sam. Ne mogu da opišem kakav sam osjećaj imala tokom utakmice, činilo mi se da ne možemo da izgubimo da se igra dva dana. Smirenost u odlučujućim trenucima i veliko srce, uz navijače koji su nas bodrili svih 80 minuta, donijeli su nam ovo zlato. Napokon smo skinule Norvežanke sa trona, postale su dosadne, svako prvenstvo su osvajale. Sad svi znaju gdje je Crna Gora i ko su stvarno "zlatne lavice", jer smo taj nadimak opravdale.

Da li ovakva generacija može ponovo da se stvori?

"Teško da se ovo može ponoviti. Žao mi je što nisu sa nama bile Bojana i Maja, ali one su tu, srećne kao da su one osvojile zlato. Neka se gradi nova generacija, ali mi smo svima pokazale koga ima Crna Gora", poručilo je najbolje desno krilo 10. Evropskog šampionata.

Bonus video: