Adžić: Norvešku može da pobijedi samo Crna Gora

"Dobiti Norvešku na dva produžetka u današnjem rukometu može samo Crna Gora i niko drugi na planeti. Pobijedili smo olimpijskog, svjetskog i sada već bivšeg evropskog prvaka"...
77 pregleda 18 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: BETAPHOTO
Dragan Adžić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 16.12.2012. 20:33h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Dragan Adžić je prvi put pokazao emocije prije kraja utakmice, jer je nakon gola Jovanke Radičević za 34:31 počeo da slavi sa saradnicima. Jasno, ispunile su mu dvije najveće želje - da osvoji zlatnu medalju i da sruši mit o nepobjedivosti Norveške.

"Atribut "zlatne lavice" je jednim dijelom bio zbog naše želje da osvojimo zlato na Olimpijskim igrama, ali nismo uspjeli. Sada je definitivno jasno da ove djevojke zaslužuju taj nadimak i nose ga nevjerovatno. Dobiti Norvešku na dva produžetka u današnjem rukometu može samo Crna Gora i niko drugi na planeti. Pobijedili smo olimpijskog, svjetskog i sada već bivšeg evropskog prvaka.

To govori da su ove djevojke najbolje na planeti, a to su zaslužile odricanjem, ogromnim radom svih u stručnom štabu, Savezu, Budućnosti, jer je to sve povezano. Sistem je nevjerovatan, a karakter djevojaka je za pamćenje i divljenje i da će to znati da se cijeni u našoj državi".

Otkud snaga za 80 minuta poslije onakve utakmice sa Srbijom?

"To je zbog fokusa, vjere u sebe i poštovanja dogovora. Za njih ne postoje sudije, mogu samo ja da vičem. I, naravno, karakter i dugogodišnji zajednički rad".

Koliko je bilo potrebno truda, rada i znanja za ovaj uspjeh?

"Nemjerljivo puno i truda i rada. Naravno, bilo je i podrške Saveza i predsjednika Boškovića, koji je dao sebe čitavog u sve, kao i djevojke i moje kolege i koleginice. Ovo nije filozofija, samo treba raditi dugoročno i graditi karakter igračica da dođu u situaciju da mogu da savladaju Norvešku".

"Imaju dužu klupu i izdržljive su, ali smo se spremali za to da nas ne pretrče i da ne mogu da nas dobiju četiri dana ako to ne urade. Nisu nas pretrčale i to je bilo to. Ekipa je imala nevjerovatnu vjeru, ovo je materijal za pisanje neke knjige", zaključio je Adžić.

Bonus video: