Adžić: Odvajamo se karakterom

"Treba izvući neku snagu iz peta, ali biće jako teško u finalu, dva puta teže nego u polufinalu, jer se Norveška nisu ni oznojila protiv Mađarske”, naglasio je Adžić
9 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 16.12.2012. 04:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - U samo sedam mjeseci, Dragan Adžić je osvojio Ligu šampiona, olimpijsko srebro i sada ima priliku za evropsko zlato. Nije ni čudo što je bio ponosan nakon pobjede nad Srbijom u polufinalu Evropskog prvenstva.

“Fenomenalna utakmica i očekivano odličan otpor Srbije. Ali, ono što odvaja našu ekipu od ostalih su karakter, vjera i samopouzdanje, to su pokazale posebno u ovom meču. Nije bilo lako igrati, vjerovatno je najveći pritisak bio na ovoj utakmici. Pokušali smo da ih relaksiramo, ali se to osjetilo tokom meča. I to smo pobijedili, iskustvo je sigurno odvojilo ove dvije reprezentacije, jer mi imamo ovakvih utakmica, a samim tim i mirnoću i zrelost”, rekao je selektor Crne Gore.

Šta očekujete u finalu?

“Norvešku dugo pratim, pokušavam da nešto da primijenim od toga, ali je to nevjerovatna mašinerija. Takvu izdržljivost igranja na velikim takmičenjima nema niko, na tome mora da se radi od rođenja, a oni su takvi kao nacija. Mi smo već prezadovoljni i želimo da ostanemo živi i zdravi, a ne razmišljam sada o tome da li ćemo pobijediti u finalu.

Da li će ekipa biti smirenija nego protiv Srbije?

“Biće hladnije glave, to je sigurno. Treba izvući neku snagu iz peta, ali biće jako teško, dva puta teže nego u polufinalu, jer se one nisu ni oznojile protiv Mađarske”, naglasio je Adžić.

Bonus video: