Crna Gora već ima vizu za Svjetsko prvenstvo u Srbiji

Pošto su mjesto u polufinalu, pored Srbije i Norveške, obezbijedile Crna Gora i Mađarska, s toga su te dvije selekcije i osigurale plasman na SP iduće godine
51 pregleda 2 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Rukometašice Crne Gore, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Ažurirano: 15.12.2012. 15:13h

Plasmanom u polufinale, bez obzira na epilog posljednjih mečeva na Evropskom prvenstvu u Srbiji, rukometašice Crne Gore izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se od 7. do 22. decembra iduće godine igra, takođe, u Srbiji.

Naime, sa ovog EP na naredno SP vizu će izboriti dvije najbolje selekcije, a da to nijesu reprezentacije koje su se direktno plasirale na šampionat svijeta, odnosno domaćin Srbija i aktielni šampion planete Norveška.

Pošto su mjesto u polufinalu, pored Srbije i Norveške, obezbijedile Crna Gora i Mađarska, s toga su te dvije selekcije i osigurale plasman na SP iduće godine.

Preostalih osam mjesta za evropske selekcije odrediće baraž, koji je na programu 1/2. i 8/9. juna naredne godine. U baražu će igrati preostalih 12 selekcija za EP u Srbiji, kao i četiri iz kvalifikacija.

U prvom šeširu je osam najboljih selekcija sa EP, koje već nijesu izborile vizu za EP, a to su Danska, Rusija, Španija, Francuska, Njemačka, Rumunija, Švedska i Češka.

Iz drugog šešira biće žrijebane ekipe koje su takmičenje na EP završile već nakon grupne faze, Ukrajina, Makedonija, Hrvatska, Island, te četiri selekcije iz kvalifikacija, Holandija, Poljska, Slovačka i Turska.

Žrijeb za baraž biće održan sjutra u Beogradu, oko 13 časova, nakon završen konferencije za novinare čelnika Evropske rukometne federacije i predstavnika organizatora EP.

Bonus video: