Radičević: Odbrana će opet biti naš adut

"Nijanse će odlučiti, a presudiće smirenost. Ko bude imamo „mirniju glavu” i bude igrao bez euforije, biće bliže pobjedi", rekla je Radičevićeva za „Vijesti”
56 pregleda 0 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Jovanka Radičević, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Ažurirano: 15.12.2012. 12:06h

Od specijalnog izvještača “Vijesti”

Beograd - Ukoliko Srbija bude igrala kao u dosadašnjih šest utakmica, kada je prosječno gubila 15,5 lopti po utakmici, zna se koja djevojka će biti glavni adut Crne Gore - Jovanka Radičević.

Desno krilo Đera ima neviđen „njuh” za kontre, pa je u dosadašnjih šest i po poluvremena (dijeli minutažu sa Radmilom Miljanić) postigla 11 golova nakon odličnih odbrana svog tima.

"Nijanse će odlučiti, a presudiće smirenost. Ko bude imamo „mirniju glavu” i bude igrao bez euforije, biće bliže pobjedi. Biće puno prostora za kontre, a kada god smo igrale dobro u odbrani, bile smo u prilici da kontriramo rivale. Eto, i protiv Španjolki, koje non-stop trče, imale smo dosta kontri. Ne vidim nijedan razlog da tako ne bude i protiv Srbije", rekla je Radičevićeva za „Vijesti”.

Rukometašica koja je ponikla u Budućnosti može da pomogne stručnom štabu, jer joj je više od sezonu u Mađarskoj saigračica Andrea Lekić, kreatorka igre Srbije.

"Protiv svakog dosadašnjeg rivala smo znale koga bi trebalo zaustaviti, tako da znamo i glavne karakteristike igračica Srbije. Baziraćemo se, ipak, na našoj igri, prije svega na odbrani koja mora da bude pokretljiva i agresivna, koliko to sudije dozvole. Sa odbranom smo osvajale sve ove bodove i sigurna sam da će to i protiv Srbije biti jedan od naših glavnih aduta".

Opuštenost sa kojom su olimpijske vicešampionke izašle na druženje sa novinarima na terenu „Kombank arene” dobra je najava pred polufinale, najava da će igrati u svom prepoznatljivom stilu.

"Karakter sigurno neće izostati, jer znamo kako smo došle do polufinala. Vrijedno smo radile, spremale se za ovo i još jednom pokazale da vrijedimo. Uz sve poštovanje prema Bojani i Maji, imamo karakter i možemo da se nosimo sa svima, iako sa nama nisu dvije glavne igračice sa Olimpijskih igara", napominje Radičevićeva.

I ako dvorana bude prepuna, to neće uplašiti Adžićeve ratnice, koje su i u klubovima i u reprezentaciji navikle na velike mečeve.

"Imamo iskustvo i mislim da smo psihološki baš spremne. Želimo da to dokažemo i u „Areni”. Igrale smo u prepunoj sali protiv Danske. Svi su bili protiv nas, a bile smo smirene i pokazale Dancima da možemo da igramo u takvoj atmosferi. Ne vidim nijedan razlog da budemo u stegnute protiv Srbije, jer će sigurno biti i naših navijača”.

“Moramo da izađemo na teren mirno, bez euforije, da nas ne ponese atmosfera. Ti ljudi ne mogu da igraju, već samo da navijaju, a na terenu će se pokazati ko je pravi. Samo se nadam da u utakmicu nećemo ući sa grčem, kao što je to bilo protiv Rumunije, već da ćemo biti opuštene, kao da igramo sa bilo kim drugim", zaključila je djevojka koja prije svake utakmice uzvikne ono već čuveno „Za Crnu Goru”.

Bonus video: