Damnjanović: One koje su otišle da igraju za Crnu Goru imaju svoje razloge, ja sigurno ne bih

"U drugom krugu je svaka reprezentacija bila favorit protiv nas, pa će tako biti i Crna Gora, međutim, ne želim da ih precijenim, ali ni potcijenim", rekla je Damnjanovićeva.
93 pregleda 31 komentar(a)
Sanja Damnjanović i Saša Bošković, Foto: Beta
Sanja Damnjanović i Saša Bošković, Foto: Beta
Ažurirano: 14.12.2012. 16:12h

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da će se njegova ekipa za polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva protiv Crne

Gore pripremati isto kao i za bilo koji drugi duel.

"Spremaćemo se kao i za svaku utakmicu. Neće biti posebnog naboja, iako u Crnoj Gori ima mnogo igračica koje su odavde. To je sport", rekao je Bošković novinarima u beogradskoj Areni.

Srbija i Crna Gora sastaće se sjutra u 17.00 u Areni.

"Crna Gora ima dobru reprezentaciju, nisu za džabe bile druge na Olimpijskim igrama, a okosnicu tima im čine igračice evropskog prvaka (Budućnosti). Opasnost nam prijeti sa svih strana i greške moramo da svedemo na minimum, jer smo u dosadašnjem toku takmičenja imali mnogo izgubljenih lopti, ali je sve to iz prevelike želje naših devojaka", kazao je Bošković.

Srednji bek srpske reprezentacije Kristina Liščević rekla je da je sutrašnja utakmica "možda i najteža na prvenstvu".

"Ovo je možda i najteža utakmica na cijelom prvenstvu. Crnogorske su poznate po gruboj i stabilnoj odbrani. Naša velika prednost mogla bi da bude pritisak koji će osjećati njihove igračice rođene ovde (u Srbiji). Mi smo želje i gladne pobjede", istakla je ona.

Lijevi bek Sanja Damnjanović kazala je da ne želi da precijeni, ali ni potcijeni rivala.

"Utakmicu će odlučiti smirenost i hladna glava. Trudićemo se da budemo takve, a tokom prvenstva smo već dokazale da igramo borbeno. U drugom krugu je svaka reprezentacija bila favorit protiv nas, pa će tako biti i Crna Gora, međutim, ne želim da ih precijenim, ali ni potcijenim", rekla je Damnjanovićeva.

Ona je dodala da neće imati poseban naboj u sjutrašnjoj utakmici, iako se sastaju nekadašnje saigračice iz nacionalnog tima.

"Nemam poseban naboj. To nije stvar sporta, već politike. One koje su iz Srbije otišle da igraju za Crnu Goru imaju svoje razloge, a ja sam sigurna da to nikada ne bih uradila", kazala je Damnjanovićeva.

Desno krilo Ivana Milošević je istakla da srpske rukometašice sutra moraju da odigraju "jaku odbranu".

"Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Mislim da neće biti problema ako budemo koncentrisane. Poznajemo njihov tim. Svaka rukometašica je dobra pojedinačno, ali mislim da možemo da se nosimo sa njima. Ako budemo odigrale jaku odbranu to neće biti problem", rekla je Miloševićeva.

U drugom polufinalu sastaće se Norveška i Mađarska. Taj meč igraće se od 14.30.

Bonus video: