BORBA ZA MEDALJU

Adžić: Nećemo dati na sebe ni u naredna dva meča

"Zamor je nešto što će se osjetiti, ali mi ispod maksimuma trenutnog nećemo ići, a za koliko će to biti dovoljno na kraju i nije bitno", rekao je Adžić
28 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 14.12.2012. 13:58h

Crnogorske rukometašice ove godine ostvarile su sve što su planirale, ali to ne znači da u posljednja dva meča na Evropskom prvenstvu neće dati maksimum i pokušati da uspjeh naprave još većim, kazao je selektor Dragan Adžić.

Rukometašice Crne Gore i Srbije odigraće sjutra u Beogradu polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva.

Adžić je kazao da za njega plasman Srbije u polufinale nije iznenađenje, navodeći da poznaje većunu igračica njihove reprezentacije.

"Cijenim njihove igračice, igraju u kvalitetnim klubovima i imaju važne uloge u njima. Polufinale je potvrda toga, uz kvalitetan rad i domaćinstvo. Srbija je izuzetan protivnik, igramo pred punom dvoranom, koju će i Crna Gora popuniti do kraja. Mi smo ostvarili sve što smo mislili ove godine, ali nećemo dati na sebe ni u naredna dva meča", rekao je Adžić agenciji MINA.

On je ponovio da je Crna Gora najmlađa reprezentacija na EP, da potencijal i kvalitet postoje i da očekuje da će mlađe rukometašice narednih godina biti još bolje.

Prema njegovim riječima, zamor je kod crnogorskih rukometašica deset puta veći nego kod Srbije ili Mađarske, navodeći da ljetos te selekcije nijesu imale obaveze i odricanja za Olimpijske igre.

"Razumljivo je da zamor dovodi do padova, one su toga svjesne i karakterom to nadomještavaju i izvlače i više od maksimuma na svakom meču. Zamor je nešto što će se osjetiti, ali mi ispod maksimuma trenutnog nećemo ići, a za koliko će to biti dovoljno na kraju i nije bitno", rekao je Adžić.

On smatra da će presuditi psihološka stabilnost i kvalitetnija odbrana.

"Siguran sam da i u sedmoj utakmici možemo složiti kvalitetnu odbranu i da dobrim odnosom i iskustvom, koje je bez obzira na godine na našoj strani, možemo odigrati dobru utakmicu, kontrulisati je u svakom segmentu i završiti je na način koji želimo", rekao je Adžić.

Crna Gora je do polufinala došla sa pet pobjeda i porazom.

U prvom dijelu šampionata pobijedila je Island, Rumuniju i Rusiju, u drugoj Mađarsku i Španiju, dok je jedini poraz doživjela od Njemačke.

Srbija je u prvom dijelu šampionata izgubila od Norveške i savladala Ukrajinu i Češku, dok je u drugoj bila bolja od Danske i Francuske, a igrala neriješeno sa Švedskom.

Utakmica u beogradskoj Kombank areni počeće u 17 sati.

U drugom polufinalu, dva i po sata ranije, sastaće se Mađarska i Norveška.

Norveška brani trofej, koja je osvajala na posljenja četiri šampionata.

Preporučujemo za Vas