Adžić: Sve preko ovoga je čudo neviđeno

„Velika zahvalnost djevojkama, jer doći do polufinala poslije Olimpijskih igara, sa problemima kakve smo imali i sa fondom igračica, stvarno je veliki uspjeh", rekao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2012. 20:36h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Novi Sad - Selektor Dragan Adžić je u prvi plan, razumljivo, „gurnuo“ plasman u polufinale, a ne poraz od Njemačke.

„Velika zahvalnost djevojkama, jer doći do polufinala poslije Olimpijskih igara, sa problemima kakve smo imali i sa fondom igračica, stvarno je veliki uspjeh. U ovoj godini smo napravili velike rezultate i sve preko ovoga je čudo neviđeno. Tako je bilo i do sada, mada ljudi kod nas to tako ne gledaju“, istakao je Adžić.

Da li ćete juriti 1. mjesto u grupi i tako pokušati da izbjegnete Norvešku?

„Sigurno se nećemo baviti 1. mjestom u grupi, ali je normalno da ćemo ići na pobjedu protiv Španije. Daćemo sve od sebe, ali ćemo, kao i na ovoj utakmici, raditi sve da igračice ostanu žive i zdrave. Ako pobijedimo, dobro je. Ako izgubimo, sigurno je da ćemo dobiti prostor i iskustvo za igračice, kao što je to protiv Njemačke bio slučaj sa Jelenom Despotović, Sarom Vukčević i ostalima“.

Smatrate li da se ekipa previše opustila kada je saznala da je u polufinalu?

„Sigurno je da je to uticalo i odrazilo se na igru. To je teško iskontrolisati, a podizanje ekipe po svaku cijenu nije bilo potrebno u ovom slučaju. Sačuvali smo sve igračice, nadam se da se ovo neće odraziti na odnos za sljedeće bitne utakmice“.

Je li do pada došlo zbog umora?

„Trebalo je da odigramo bolje, ali je na to uticalo i saznanje da smo prošli, kao i moja želja da po svaku cijenu probam igračice koje treba da dobiju prostor“, zaključio je Adžić.

Despotović: Veliki korak za mene

Jelena Despotović je u sastavu zamijenila povrijeđenu Majdu Mehmedović i na terenu provela 22 minuta. Nije dala gol iz jedinog šuta, ali je nagovijestila veliki potencijal.

"Osjećaj je bio sjajan. Mnogo mi je drago što mi je trener pružio šansu da igram. To je veliki korak za mene, bitno je da stičem iskustvo na velikim takmičenjima. Nadam se da ću ubuduće imati i veću minutažu. Možda smo malo popustile zbog saznanja da smo u polufinalu, ali mi je žao što smo izgubile utakmicu", rekla je 18-godišnja Podgoričanka.

Sandra Nikčević, lijevi bek Crne Gore", je rekla da je, "ako je morala da se desi ovakva utakmica, dobro što je to bilo sada".

"Odigrali smo četiri odlična meča, zahvaljujući tome idemo u polufinale", rekla je Nikčević.

Bonus video: