Milenijum i SPENS: Dvije decenije razlike

„SPENS“ teško odolijeva zubu vremena, grijanje je prilično slabo (u pres centru su neophodne jakne), a i volonteri su mnogo manje zainteresovani za svoj posao.
128 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Nikola Nikolić
Rukometašice Crne Gore, Foto: Nikola Nikolić
Ažurirano: 11.12.2012. 13:21h

Sportski i poslovni centar „Vojvodina“, popularno nazvan SPENS (skraćenica od Stonotenisko prvenstvo Novi Sad), otvoren je 14. aprila 1981. godine za Svjetsko prvenstvo u stonom tenisu.

Dvije decenije kasnije, 5. aprila 2001. godine, u Vršcu je svoje kapije otvorio „Milenijum centar“. Baš tolika je razlika između dvije najveće dvorane u Vojvodini.

Vršački hram sporta izgleda fenomenalno i spolja i iznutra, sve je „spakovano“ vrhunski, a i volonteri su bili izvanredni, pa ekipama i novinarima ništa nije falilo tokom tih pet dana.

U Novom Sadu je sve drugačije. „SPENS“ teško odolijeva zubu vremena, grijanje je prilično slabo (u pres centru su neophodne jakne), a i volonteri su mnogo manje zainteresovani za svoj posao.

Na uslove se u neformalnom razgovoru žale i članovi stručnog štaba i igračice, koje nakon utakmice moraju da prođu preko 200 metara ledenim hodnicima da bi kroz miks zonu došle do svlačionica.

Uzgred, ni hrana u „Parku“ nije kao u vršačkoj „Srbiji“, a „gerflor“ podloga u dvorani se još nije čistila, pa je puna specijalnog ljepila za lopte.

Sve to, međutim, nije remetilo atmosferu na treningu rukometašica Crne Gore. Radmila Miljanić je na kraju imitirala čuveni uzvik Jovanke Radičević „Za Crnu Goru“, a vođa puta Emir Bešlija je dao zanimljiv nadimak fizioterapeutu Vladimiru Gapiću - Gospodar pršljenova.

Bonus video: