Radičević: Možda je ovaj pad bio dobar

"Drago mi je što smo još jednom pokazale karakter kada je bilo najteže, bile smo jedinstvene i borbene i to je presudilo", kaže Radičević
5 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2012. 00:39h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Novi Sad - Jovanka Radičević je potvrdila da je u sjajnoj formi, pošto je postigla devet golova protiv Mađarske. Nije, međutim, željela da izdvaja svoj učinak.

“Ušle smo u utakmicu kako smo željele, odmah stekle veliku razliku, ali je Mađarska u drugom dijelu pokazala da protiv nje nema opuštanja, da mora da se igra do kraja. Drago mi je što smo još jednom pokazale karakter kada je bilo najteže, bile smo jedinstvene i borbene i to je presudilo".

"Vjerovale smo i kada je bilo neriješeno. Možda je ovaj pad u drugom dijelu bio i dobar, jer smo vidjele da ne možemo da se opustimo ni kad vodimo pet-šest razlike”, naglasilo je desno krilo mađarskog Đera.

Ana Đokić je pri rezultatu 26:25 uz kontakt promašila šut sa šest metara, ali se iskupila 50 sekundi prije kraja, kad se nakon bloka bacila na loptu i obezbijedila posljednji napad.

“Veliki korak ka polufinalu. Iako smo dobro otvorile utakmicu, osjetile smo na svojoj koži da Mađarska nikako nije za potcjenjivanje. Mi ih i nismo potcijenile, samo smo imale veći pad u igri nego što smo navikle. To ne smijemo sebi da dozvolimo, ali smo potvrdile da smo prava ekipa kada smo se izvukle iz ovoga".

"Protiv Njemačke ćemo igrati kao protiv svih do sada, najviše bih voljela da još dva boda stavimo u džep i da u polufinale idemo „hladne glave”. Neće biti lako, jer smo sve umornije, ali do kraja ćemo igrati do posljednjeg atoma snage”, rekla je rukometašica Rostova.

Bonus video: