Marković: Bolji smo, moramo da dobijemo

"Sebi smo postavili cilj da u decembru dobijemo sve utakmice. Zasad smo na dobrom putu, i ne smijemo da posustajem", istakao kapiten Cetinjana
64 pregleda 0 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2012. 11:58h

Sedam sekundi dijelilo je rukometaše Lovćena od pobjede u Banjaluci, u trećem kolu SEHA lige – slavlje Cetinjana, krajem septembra, pokvario je desni bek domaćih Branislav Obradović.

Crnogorski šampion, stoga, čvrsto je riješen da u večerašnjem duelu na domaćem parketu dokaže da je bolji od Borca i da je spletom nesrećnih okolnosti u prvom meču ostao bez sva tri boda (toliko se dobija za pobjedu u ovoj regionalnoj ligi)...

"Mislim da smo favoriti, moramo da dobijemo utakmicu", kaže za “Vijesti” kapiten Lovćena Igor Marković, koji je u prvom meč bio sjajan, sa 12 golova iz 14 šuteva.

Borac je rukometni gigant iz sredine sedamdesetih, kada je dva puta igrao u finalu tadašnjeg Kupa šampiona – 1975. godine je poražen u finalu od Frankfurta, godinu dana kasnije je osvojio titulu, savladavši u finalu dansku Fredericiju.

Od tada do danas, međutim, mnogo toga se promijenilo, Borac više nije ni prvak Bosne i Hercegovine (šampion je Sloga).

Uoči ovog meča, Lovćen je sedmi na tabeli sa pet pobjeda, dva remija i tri poraza, dok je Borac pretposljednji, deveti sa 10 bodova manje, sa dvije pobjede, remijem i osam poraza.

Prošle sezone u SEHA ligi, Lovćen je na Cetinju savladao Borac 31:30.

"Mislim da smo kvalitetniji od Borca, i očekujem da to potvrdimo na terenu", dodaje Marković.

Lovćen je posljednji poraz na domaćem terenu doživio od Metalurga, sada već dalekog 29. februara, pa izabranici Zorana Abramovića žele da godinu završe u tom ritmu.

"Sebi smo postavili cilj da u decembru dobijemo sve utakmice. Zasad smo na dobrom putu, i ne smijemo da posustajemo", zaključio je kapiten Cetinjana i pozvao sve navijače da popune dvoranu do posljednjeg mjesta, posebno zbog humanitarnog značaja meča.

Inače, Lovćen će protiv Borca biti oslabljen neigranjem pivota Nemanje Grbovića, koji se požalio na bolove u bubrezima.

Utakmica na Cetinju počinje u 18 časova. Sude Makedonci Načevski i Nikolov.

Ulaz euro, sav prihod za Ivanu, Andreu i Saru

Večerašnji meč na Cetinju ima prvenstveno humanitarni značaj, jer će sav prihod od ulaznica (cijena karte je simboličnih jedan euro) biti doniran mladim djevojčicama sa Cetinja, Ivani, Andrei i Sari, koje boluju od celebralne paralize.

Zahvaljući pomoći dobrih ljudi, Ivana, Andrea i Sara su bile na operaciju u Rusiju, koja im je mnogo pomogla.

Međutim, jedna operacija nije dovoljna, tako su njihovi roditelji prinuđeni da sakupe novac za još jednu operaciju. Humanitarnoj akciji „Za Ivanu, Andreu i Saru“ pridružio se i Lovćen.

"Bilo bi dobro da se publika odazove ovom pozivu na pravi način, da dođe u što većem broju i tako pomogne tim djevojčicama. Pomoć im je potrebna, radi se o našim sugrađankama, pa apelujem na publiku da ispuni dvoranu kao što je bio slučaj u nekoliko posljednjih mečeva u SEHA ligi", rekao je trener Lovćena Zoran Abramović.

Marina Božović, majka oboljele Sare, zahvalna je svima koji su omogućili da tri djevojčice po drugi put odu u Rusiju, radi nastavka liječenja.

"Trebalo je da idemo u martu, ali tada nijesmo bili sakupili sredstva, kao ni u novembru. Posljednji rok je 8. januar i to je datum koji smo potvrdili sa željom da će se svi u Crnoj Gori pokazati humanim, kao što je bio slučaj u našim prethodnim akcijama i da ćemo ispuniti svoj cilj. Hvala svima što imaju veliko srce i razumijevanja prema nama i našoj djeci. Nadamo se da ćemo 8. januara biti u Moskvi", rekla je Marina Božović.

Bonus video: