Radičević: Imaćemo kada da pričamo o polufinalu

"Kad dođe vrijeme za polufinale, tada ćemo pričati o tome. Imamo velike šanse, ali ne želim ništa unaprijed da pričam”, rekla je Radičević
79 pregleda 7 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Jovanka Radičević, Foto: Uroš Hočevar/EHF
Ažurirano: 08.12.2012. 09:28h

Od specijalnog izvještača “Vijesti”

Vršac - Sa tri pobjede u grupi, Crna Gora je ubjedljivo prva završila takmičenje u grupi D na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Izabranice Dragana Adžića, tako, sa maksimalna četiri boda idu u Novi Sad, u drugu rundu takmičenja sa ekipama Mađarske, Španije i Njemačke.

Jovanka Radičević je protiv Rumunije dobila dvije lopte i majstorski ih pretvorila u golove. I to kada je bilo najpotrebnije...

“Sva čast saigračicama, čestitam im. Još jednom smo pokazale karakter i borbenost, a prije svega smirenost. Sami početak utakmice je bio tvrd, ušle smo možda sa previše energije, što je izazvalo rezultatski zaostatak. U drugom poluvremenu smo vidjele da sa smirenošću i enegijom koju smo imale u prva dva kola možemo do pobjede. Hvala publici koja je došla da nas podrži i pozivam je da dođe u Novi Sad u većem broju, jer ćemo uz nju lakše osvajati nove bodove.

Blizu ste polufinala? Da li sada razmišljate o tome?

“Do sada smo se bavile samo narednim rivalom, tako će biti i u budućnosti. Kad dođe vrijeme za polufinale, tada ćemo pričati o tome. Imamo velike šanse, ali ne želim ništa unaprijed da pričam”, dodala je Radičević.

Sonja Barjatarović je sa 10 odbrana protiv Rumunki bila jedna od najzaslužnijih za novi trijumf.

“Velika pobjeda i ono što smo samo mogle da poželimo - prenosimo četiri boda u Novi Sad. To je olakšanje, ali znamo da nas čekaju tri veoma dobre reprezentacije. Utakmica je bila veoma teška, drago mi je što smo se vratle iz minusa i još jednom pokazale da imamo karakter i volju i želju, i da možemo da pobijedimo fenomenalnu Rumuniju. Sad želimo da malo uživamo u pobjedi, o narednim rivalima ćemo pričati kad za to dođe vrijeme.

Članica ruskog Rostova je u finišu prvog poluvremena zamijenila Marinu Vukčević, koja nije imala sreće prilikom nekih šuteva. Srećom, Sonji je sve išlo kako treba.

“Kao što sam i ranije rekla, Marina i ja smo tu da popunjavamo jedna drugu. Pravi smo golmanski tandem, u potpunosti se podržavamo”, dodala je Barjaktarović.

Bonus video: