Adžić: Grč nestao u nastavku

„Ušli sa malim grčem, iako smo se borili protiv toga u pripremi utakmice. To se osjetilo u prvom poluvremenu“, rekao je Adžić.
93 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 07.12.2012. 23:12h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vršac - Nakon pobjede protiv Rumunije (23:20), treće na Evropskom prvenstvu, selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić je, razumljivo, bio ponosan.

„Ušli sa malim grčem, iako smo se borili protiv toga u pripremi utakmice. To se osjetilo u prvom poluvremenu. Bogu hvala da su djevojke to spoznale na odmoru i u nastavku odigrale kako je potrebno. Nije bilo jednostavno, jer smo praktično igrali na gostujućem terenu, a želja je sputavala igračice prilikom zicera. Srećom, vjerovale su i to nas nije poremetilo na putu ka pobjedi nad izuzetnom reprezentacijom“, rekao je Adžić.

Da li je opet odbrana odlučila?

„Primili smo 20 golova, ali je bilo nekih stvari koje inače ne pravimo. To je posljedica grča, ali i zamora koji polako osjećamo. Probaćemo da se borimo sa tim i da skupimo snage da odigramo još jedan dobar meč u nedjelju“, dodao je Adžić.

Adžić u miks zoni nije znao za rasplet u grupi C. Kada mu je saopšteno da Mađarska prenosi četiri, Španija dva, a da je Njemačka izbacila Hrvatsku, bilo je primjetno iznenađenje na njegovom licu. Prvi rival je Mađarska.

"Očekivao sam Španiju. Mađarska je izuzetna reprezentacija, uspio sam malo i da je pogledam. Koleginica Čelebić je sve to analizirala, a nivo igre i agresivnost u grupi C su bili veoma veliki. Mađarska me iznenadila energijom koju pokazuje u odbrani, vrhunska je ekipa i dobro uigrana, tako da će biti jako teško“, zaključio je Adžić.

REZULTATI (3. KOLO)

Grupa C (Novi Sad)

Mađarska - Španija 32:31

Hrvatska - Njemačka 16:17

Tabela

Mađarska 4

Španija 4

Njemačka 2

Hrvatska 2

Grupa D (Vršac)

Rusija - Island 30:21

Rumunija - Crna Gora 20:23

Tabela

Crna Gora 6

Rusija 3

Rumunija 3

Island 0

Grupa A (Beograd)

Subota

Norveška - Ukrajina (18.15)

Srbija - Češka (20.15)

Tabela

Norveška 4

Češka 2

Srbija 2

Ukrajina 0

Grupa B (Niš)

Subota

Švedska - Francuska (18.15)

Danska - Makedonija (20.15)

Tabela

Švedska 4

Francuska 2

Danska 2

Makedonija 0

Bonus video: