Jovanović: Samo da se ovako nastavi

"Raduju me golovi, a još više pobjede Crne Gore. Očigledno je da smo u formi, imamo sigurnost u igri, samo da se ovako nastavi", poručio je lijevi bek Olkima
91 pregleda 5 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Sebastian Tataru
Anđela Bulatović, Foto: Sebastian Tataru
Ažurirano: 06.12.2012. 01:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vršac - Kapitenski! Baš tako je Marija Jovanović odigrala svojih tačno 11 minuta i 13 sekundi nakon povratka na teren poslije povrede skočnog zgloba - u pobjedi protiv Rusije (30:27) postigla je tri gola i iznudila isključenje u napadu šest na četiri.

"Ne mogu naći riječi da opišem koliko sam srećna što sam se vratila na teren. Bila je ovo prelijepa noć, za pamćenje. Raduju me golovi, a još više pobjede Crne Gore. Očigledno je da smo u formi, imamo sigurnost u igri, samo da se ovako nastavi", poručio je lijevi bek Olkima.

Njena zamjenica, Anđela Bulatović, opet je bila jedna od ključnih igračica u odbrani, a u napadu bez greške - tri šuta, tri gola.

"Igramo ovako odavno, sada smo samo pokazale da imamo karakter. Ako igramo odbranu kako je potrebno, sve ide onako kako želimo. Kada je takva defanziva, onda je i napad rasterećeniji, može dosta stvari da se proba. Jako smo srećna što sa minimum dva boda idemo u Novi Sad", rekla je 25-godišnja Podgoričanka.

Nakon dana odmora, Crna Gora će se sa Rumunijom boriti za 1. mjesto u grupi D. Na strani „crvenih“ je sve osim publike, jer je Vršac svega 10-ak kilometara udaljen od rumunske granice.

"Rumunke su jako kvalitetne, što su pokazale protiv Rusije. Sigurno će nam biti teško, jer imaju izuzetno dobre bekove iz Olkima, a svi znamo kakav je to tim. Nadamo se da ćemo još jednom pokazati dobru igru, prvenstveno u odbrani, jer od nje sve počinje", zaključila je Bulatovićeva.

Rumunija jedva savladala Island

Rumunija je druga ekipa iz grupe D koja je izborila plasman u drugu fazu - tim koji je prije dvije godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj je savladao Island sa 22:19.

Izabranice Georgea Tadićija, međutim, nisu prikazale igru koja bi trebalo da zabrine Crnu Goru. Sudeći po dosadašnjim izdanjima, „crvene“ će biti bliže pobjedi u sjutrašnjem meču u Vršcu.

"Moramo bolje da organizujemo odbranu, ako želimo da savladamo Crnu Goru. To je ekipa sa tri-četiri igračice koje mogu da naprave razliku, a dvije od njih igraju u Olkimu", aludirao je Tadići na Katarinu Bulatović i Mariju Jovanović. Ako ih zaustavimo, možemo da se nadamo pobjedi.

Selektor Rumunije je na pres konferenciji samouvjereno poručio da vjeruje da će naći recept za odbranu „crvenih“.

"Imamo slobodan dan i na treningu ćemo spremiti akcije za Crnu Goru".

Rezultati

Grupa C (Novi Sad)

Španija - Hrvatska 25:21

Mađarska - Njemačka 24:21

Sjutra

Mađarska - Španija (18.15)

Hrvatska - Njemačka (20.15)

Grupa D (Vršac)

Crna Gora - Rusija 30:27

Island - Rumunija 19:22

Sjutra

Rusija - Island (18.05)

Rumunija - Crna Gora (20.15)

Grupa A (Beograd)

Danas

Srbija - Ukrajina (18.15)

Češka - Norveška (20.15)

Grupa B (Niš)

Danas

Makedonija - Švedska (18.15)

Danska - Francuska (20.15)

Bonus video: