Adžić: Najbolja partija na otvaranju velikog takmičenja

"Presrećan sam. Sačuvali smo rovite igračice i dobili vrlo bitnu utakmicu”, rekao je Adžić.
1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 04.12.2012. 21:37h

Dragan Adžić, selektor Crne Gore, nakon pobjede protiv Islanda (26:16), na startu Evropskog prvenstva u Srbiji, izjavio je da je ovo bilo najbolja partija “crvenih” na otvaranju u četiri uzastopna velika takmičenja.

“I to protiv odlične ekipe Islanda, koja tu konstataciju nije mogla da potvrdi, jer smo mi ovako dobro odigrali. Presrećan sam. Sačuvali smo rovite igračice i dobili vrlo bitnu utakmicu”, rekao je Adžić.

Da li ste mogli da očekujete ovakvo izdanje, s obzirom na to da reprezentacija nije odigrala nijedan pripremni meč i da je bila lišena pomoći dvije važne igračice?

“To je moguće kad je ovakav odnos. Dugo smo spremali Island, a djevojke su ušle u utakmicu sa velikom koncentracijom, željom i energijom. Samo uz to se mogu prevazići svi ti problemi”, dodao je Adžić.

Agust Johanson, selektor Islanda, čestitao je Crnoj Gori na veoma dobroj igri.

„Bilo nam je jako teško da se suprotstavimo rivalu, koji nas je stavio pod veliki pritisak. Odigrali smo vrlo lošu utakmicu, pogotovo u napadu. Loše smo šutirali, nismo igrali taktički dobro i jasno je da moramo mnogo stvari da popravimo za meč sa Rumunijom ako želimo da osvojim makar bod“, rekao je Johanson.

Rusija isčupala bod

Rumunija je dominirala, imala i šest golova prednosti, ali je ostala bez boda - Rusija je golom Ane Punko u posljednjem minutu stigla do remija (21:21).

Uz sjajnu podršku sa tribina i fenomenalnu Talidu Tolnai, koja je u prvom poluvremenu primila sedam pogodaka, a zaustavila čak 14 šuteva, Rumunke su vodile od starta, a činilo se da je sve gotovo kada su na startu nastavka povele 13:7.

Ali, čim je nestala magija Tolnai, „zbornaja“ je krenula da smanjuje prednost i prvim izjednačenjem od 6:6 stigla do boda.

Upravo su Ruskinje sjutra veče (opet u 18.05) protivnice Crne Gore. Dvije reprezentacije su najčešći rivali u ženskom rukometu, ali su sada timovi drugačiji - Dragan Adžić je ostao bez Bojane Popović, Maje Savić i Ane Radović, a novi selektor Rusije Vitalij Krohin je potpuno promijenio tim. Zbog toga je teško prognozirati išta, mada je Crna Gora u 1. kolu bolje djelovala na terenu.

„Non-stop igramo sa Rusijom, što u kvalifikacijama, što na velikim takmičenjima. Imamo dobar skor, ali su oni došli sa dosta izmijenjenom reprezentacijom, a i mi nismo ovdje sa istim timom sa Olimpijskih igara. Biće jako interesantno i teško“, istakao je Dragan Adžić.

Bonus video: