Popović i Bulatović u konkurenciji za najbolju igračicu svijeta

Glasanje na sajtu IHF-a, za navijače i predstavnike medija, traje do 23. decembra
91 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 02:09h

Za najbolju rukometašicu svijeta, u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF), konkurisaće i dvije Crnogorke - Bojana Popović i Katarina Bulatović, objavljeno je sa sajtu svjetske kuće rukometa.

Bojana Popović, je, podsjećanja radi, bila nominovana i 2010. godine, kada je nagrada je otišla u ruke Rumunke Kristine Neagu, koja je dobila 25 odsto glasova.

Bojana je tada bila treća sa 19 odsto, dok je druga bila Norvežanka Kartin Lunde-Haraldsen sa 23 odsto glasova. Iza njih su Njemica Grit Jurak (17) i legenda ruskog rukometa Ljudmila Postnova (16).

Pored njih dvije, među pet nominovanih su i prošlogodišnja pobjednica, Norvežanka Hajdi Loke, Brazilka Aleksandra do Nasimento(najbolji strijelac prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu) i Hrvatica Andrea Penezić (bila je nominovana i prošle godine), odlučio je ekspertski žiri IHF-a u sastavu Valero Rivera, Ulrik Vilbek, Klod Onesta i Torir Hergeirson.

Bojana Popović je nakon Olimpijskih igrara završila igračku karijeru, dok je Katarina Bulatović prešla u rumunski Olkim. Obje su, međutim, nominacije zaslužile titulom prvaka Evrope u dresu Budućnosti, ali, naravno, srebrnom medaljom na Igrama u Londonu.

Pri tome, Bulatović je na OI bila u idealnoj postavi i prvi strijelac sa 53 gola, dok je Popović, šestostruka klupska prvakinja Evrope (pored Budućnosti, ima i tri titule sa Slagelseom i dvije sa Viborgom), bila drugi strijelac sa 46 golova, ali ubjedljivo prvi asistent sa 44 uspješna proigravanja koja su završila golom.

I u muškoj konkurenciji nominovan je prošlogodišnji pobjednik, Danac Mikael Hansen, a za titulu najboljeg u 2012. godini boriće se i Šveđanin Kim Anderson, Čeh Filip Jiha (bio je najbolji 2010. godine), Francuz Danijela Narsis i Španac Hulen Aginagalde.

Glasanje traje do 23. decembra, a u njemu mogu da učestvuju predstavnici medija i navijači. Glasa se preko sajta IHF-a.

Osim prestižnog priznanja, pobjednici će od partnera IHF-a, Grundfosa dobiti ček na po 10 hiljada eura.

Galerija

Bonus video: