Metalurg propustio priliku protiv Kielcea, Melić torpedovao Šamberi

"Opet smo na naše greške ostali bez pobjede – rekao je kratko “Vijestima” pivot Metalurga, crnogorski reprezentativac Mladen Rakčević
51 pregleda 0 komentar(a)
Kielce - Metalurg, Foto: Rkmetalurg.mk
Kielce - Metalurg, Foto: Rkmetalurg.mk
Ažurirano: 24.11.2012. 23:05h

Veliku priliku da se na kraju domogne, čak, prve pozicije u grupi i lakšeg žrijeba u osmini finala, propustio je Metalurg na meču sa Vive Targi Kielceom (20:21) – skopski tim, koji sa klupe vodi Lino Červar, u prvom poluvremenu je „demonstrirao silu“ u gostima protiv poljskog Vive Targi Kielcea, ostavivši domaćina na svega osam golova za prvih 30 minuta (vodio je Metalurg 7:2, 11:5, na odmoru 12:8).

Međutim, u nastavku su Poljaci uhvatili priključak, ali je Metalurg u finišu poveo 20:19. Nakon izjednačenja Čupića, Makedonci su imali dva napada da stignu do pobjede. Prvo je Mirkulovski napravio tehničku grešku, pa je Jurecki je pogodio za 21:20, a posljednji napad, nije iskoristio Batinović, pa je šansa otišla u nepovrat.

"Opet smo na naše greške ostali bez pobjede", rekao je kratko “Vijestima” pivot Metalurga, crnogorski reprezentativac Mladen Rakčević, sa pet golova drugi najefikasniji igrač u gostujućem timu, nakon Naumčeta Mojsovskog.

Odličan na golu Metalurga bio je i Mojkovčanin Darko Stanović sa 18 odbrana, dok su goste do pobjede predvodili Jurecki sa šest i Čupić sa pet golova.

U drugom meču grupe, Gorenje je savladalo Šamberi 31:25, a blistao je crnogorski reprezentativac Fahrudin Melić sa osam golova, koliko je postigao i Jure Dolenec. U francuskom timu najefikasniji je bio Giljom Žil sa šest golova.

Zahvaljujući pobjedama protiv Pik Segeda i Savehofa, Barselona i Vesprem su osigurali prolaz u osmini finala.

Današnji rezultati

Grupa B

Vesprem - Savehof 34:24 (17:15)

Grupa C:

Gorenje Velenje - Šamberi 31:25 (18:13)

Vive Targi Kielce - Metalurg 21:20 (8:12)

Group D:

Zagreb - Fukse Berlin 24:25 (12:9)

Barselona - Pik Seged 33:24 (16:13)

Bonus video: