Knežević: Odgovara mi nova uloga

"U prvom dijelu Lige šampiona to je konstantno bilo na lijevom beku i moram priznati da mi odgovara da igram tu poziciju, čak više nego srednjeg beka", kaže Milena
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2012. 15:40h

Nakon završetka karijere Bojane Popović i odlaska Katarine Bulatović u Olkim, Budućnost je ostala bez jakog napadačkog “arsenala”. Zato i vijest da je prvi strijelac Lige šampiona neko iz Budućnosti, pomalo, predstavlja iznenađenje.

Za one, koji, međutim, bolje prate rukomet ne i previše, jer je Milena Knežević u mlađim kategorijama vrlo često bila prvi strijelac ili među najboljima (prvi strijelac kadetskog Evropskog prvenstva u Slovačkoj 2007. godine i treći strijelac juniorskog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji 2010. godine)…

"Nisam očekivala, niti sam pomišljala da se može desiti da nakon grupne faze budem najbolji strijelac. Ali, dobra igra ekipe i moja su proizvod toga", kaže za “Vijesti” Milena, koja je u šest utakmica grupne faze postigla 54 gola, četiri više od Sanje Damnjanović iz Podravke, i čak 13 više od Ide Oden iz Savehofa.

Za razliku od prethodnih sezona, kada je uglavnom igrala na srednjem beku, i imala više defanzivnih zadataka, ove sezone igra na lijevom beku i prva je šuterska opcija u ekipi Dragana Adžića. I to joj, kako kaže, odgovara…

"Igram rukomet onako kako znam, i nije mi problem da igram bilo koju poziciju. U prvom dijelu Lige šampiona to je konstantno bilo na lijevom beku i moram priznati da mi odgovara da igram tu poziciju, čak više nego srednjeg beka. Nadam se da ću nastavku sezone igrati u istom ritmu, i da ću imati podršku mojih saigračica, kao i do sada", dodaje Knežević.

Četiri pobjede i dva poraza u grupnoj fazi, za drugo mjesto u grupi i prolaz u Glavnu rundu, bilans je kojim su u Budućnosti zadovoljni nakon svih promjena u igračkom sastavu proteklog ljeta.

"Prezadovoljne smo rezultatom, jer smo prije svega ispunili zacrtani cilj, prolaz u Glavnu rundu, iako nam neke od igračica nisu bile na raspolaganju. Ja sam od onih koji smatraju da uvijek može bolje, bez obzira na rezultat koji se ostvari. Realnost je da smo među prvih osam ekipa u Ligi šampiona, što smo i zaslužile našom igrom".

Na pitanje da li žali za prvim mjestom u grupi, koje bi donijelo lakše rivale u Glavnoj rundi, Milena kaže:

"Sigurno da bi nam prvo mjesto donijelo lakše rivale, ali ne žalim za tim. Nastavićemo da igramo kao i do sada".

U Glavnoj rundi rivali će biti Đer, Larvik i Randers. Larvik i Đer su bili posljednji rivali prošle sezone na putu do evropske titule, a ove su među glavnim kandidatima za konačan trijumf.

"Mi smo naš glavni cilj postigli, tako da u Glavnu rundu ulazimo bez opterećenja. Želimo da steknemo što veće iskustvo, tako da će nam te utakmice za to poslužiti najbolje. Dosta smo protivnika iznenadile ove sezone, i sigurna sam da ćemo tako i nastaviti, da ćemo namučiti protivnike. Imamo naš prepoznatljiv stil igre, koji mnogim ekipama ne odgovara, što nam ide u prilog. Iako smo najmlađi tim u Ligi šampiona, na to gledamo kao na veliku prednost i nadamo se da ćemo uspjeti da pružimo veliki otpor našim rivalima u nastavku i dokažemo koliko vrijedimo".

Bile bismo prve u grupi u kompletnom sastavu

Koliko su povrede Dragane Cvijić, Elene Gjorgijevske, Klare Voltering i ostalih uticale da u gostima izgubite od Tiringera i Zvezde?

"Mi znam najbolje koliko nam je svaka igračica bitna. Da smo bile kompletne, sigurna sam da bismo osvojile prvo mjesto u grupi. Ali, sada je najbitnije da se sve igračice oporave, i da sve drugi dio sezone dočekamo zdrave i pokažemo da nam je mjesto tu gdje jesmo. Kad budemo kompletne, nadam se da ćemo moći da pariramo svim rivalima", zaključuje Milena Knežević.

Galerija

Bonus video: