Glavna runda: Budućnost u grupi sa Đerom, Larvikom i Randersom

Po dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe, nakon šest odigranih kola, plasiraće se u polufinale, koje je na programu 6/7, odnosno 13/14. aprila.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 11:40h

Rukometašice Budućnosti u Glavnoj rundi Lige šampiona igraće u grupi 1 sa Đerom, Larvikom i Randersom, odlučeno je danas žrijebom u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije.

U grupi 2 igraće Olkim, Zvezda, Krim i Ferencvaroš.

Izabranice Dragana Adžića su znale da će u Glavnoj rundi biti u istoj grupi sa dvije od tri prvoplasirane ekipe iz grupne faze, koje su, ujedno, među glavnim favoritima za osvajanje ovogodišnje Lige šampiona.

Sudbina je htjela da rivali "plavih" budu dva tima koje je Budućnost prošle sezone eliminisala na putu do prve titule prvaka Evrope - Larvik je savladan u polufinalu, sa dvije pobjede, u gostima sa 22:20, dok je u “Morači” bilo ubjedljivih 23:13.

Podgoričanke su u finalu bile bolje od Đera, u čijim redovima igra Jovanka Radičević, reprezentativno bivše desno krilo Budućnosti. U Đeru je slavio domaćin 29:27, u Podgorici je Budućnost 13. maja pobijedila 27:25, i zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima prigrabila trofej.

Nema dileme da će i Larvik i Đer, koji su grupnu fazu završili sa pet, odnosno šest pobjeda (Larvik je bio prvi ispred Ferencvaroša, Dinama iz Volgograda i Savehofa, a Đer ispred Krima, Podravke i Kluža), imati posebne motive protiv Budućnosti.

“Po meni, sve tri ekipe koje su prošle sezone, pored nas, igrale u polufinalu, su puno jače. Mi smo direktno uticali da pojačamo Olkim sa vrhunskom igračicom kakva je Katarina Bulatović, Đer je iskusniji za godinu dana i promjenom trenera mislim da će dobiti na kvalitetu u rezultatskom smislu. Povratkom Gro Hamerseng, te dolaskom Anje Edin, Larvik je značajno konkurentniji i jači. Sve to samo po sebi govori koliko je Glavna runda ove sezone teža nego prošle, i koliko će biti teško našoj mladoj ekipi", kaže za “Vijesti” Dragan Adžić, trener Budućnosti.

Treći rival je danski šampion Randers, koji je, kao i Budućnost, bio drugi u grupnoj fazi takmičenja. Dankinje su do Glavne runde stigle u posljednjem kolu kada su preskočile austrijski Hipo, savladavši ga na domaćem terenu 29:20 (u Beču je bilo 32:25 za domaćina).

“Randers se, stvarno, kvalitetno pojačao ove sezone, posebno sa Francuskinjom Dembele i Španjolkom Makarenom Agilar, koje su vrhunske igračice, najjače u svojim reprezentacijama. Zadržali su golmanku, Brazilku Mason, koja je, po meni, u Randersu jedan od glavnih aduta, vođa, koja je protiv Hipa u posljednjem kolu, kada je bilo najvažnije, pokazala najviše. Sigurno da i oni imaju svoje ambicije u ovoj rundi”, dodaje Adžić.

Osim Budućnosti, u ovoj grupi još samo Larvik je bio šampion Evrope, i to 2011. godine, kada je u polufinalu eliminisao Budućnost. Đer nikada nije osvojio evropski trofej, izgubivši čak sedam finala (dva u Ligi šampiona, četiri u Kupu EHF i jedno u Kupova), od čega dva od Budućnosti (Mađarice su izgubile i finale Kupa kupova 2006. godine). Randers je 2010. godine osvojio Kup EHF…

“Dobili smo što smo tražili, i spremićemo se da budemo konkurentni koliko god je to moguće. U grupnoj fazi smo dobili nekoliko igračica za budućnost, probaćemo i u Glavnoj rundi da vidimo koje su to igračice iz ove generacije koje mogu da u narednom periodu igraju u Budućnosti i nose se sa najjačima, odnosno na kojim mjestima moramo da se pojačamo. Igraćemo najbolje što možemo, truditi se da budemo kvalitetni, da ne damo na sebe, ali i da se rezultatski ne opterećujemo ove sezone”, zaključio je Adžić.

Bošković: Nadam se da ćemo svima zagorčati život

"Plasmanom u Glavnu rundu ispunili smo naš cilj i dobili priliku da igramo još šest interesantnih utakmica. Kada se Dragana Cvijić i Elena Gjorgijevska oporave od povreda, nadam se da ćemo imati dobre šanse da zagorčamo život svim rivalima u grupi", rekao je Predrag Bošković, predsjednik Budućnosti, koji je u Beču prisustvovao žrijebu.

Takmičenje u Glavnoj rundi počinje 2/3. februara iduće godine a završava se 16/17. marta.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe, nakon šest odigranih kola, plasiraće se u polufinale, koje je na programu 6/7, odnosno 13/14. aprila.

Prvi meč finala igra se 4/5. maja, revanš je nedjelju dana kasnije.

RASPORED

Grupa 1

1. kolo (2/3. februar): Larvik – Randers, Đer – Budućnost

2. kolo (9/10. februar): Randers – Đer, Budućnost – Larvik

3. kolo (16/17. februar): Larvik – Đer, Randers – Budućnost

4. kolo (2/3. mart): Đer – Larvik, Budućnost – Randers

5. kolo (9/10. mart): Randers – Larvik, Budućnost - Đer

6. kolo (16/17. mart): Đer – Randers, Larvik - Budućnost

Grupa 2

1. kolo (2/3. februar): Olkim – Ferencvaroš, Zvezda - Krim

2. kolo (9/10. februar): Ferencvaroš – Zvezda, Krim - Olkim

3. kolo (16/17. februar): Olkim – Zvezda, Ferencvaroš - Krim

4. kolo (2/3. mart): Zvezda – Olkim, Krim - Ferencvaroš

5. kolo (9/10. mart): Ferencvaroš – Olkim, Krim - Zvezda

6. kolo (16/17. mart): Zvezda – Ferencvaroš, Olkim - Krim

Galerija

Bonus video: