Adžić skratio spisak za EP: Bez iznenađenja

Naime, selektor Dragan Adžić je juče skresao preliminarni spisak za 10 imena, s tim da su dvije djevojke ostale kao eventualne zamjene.
83 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice, trening, Foto: Luka Zeković
Rukometašice, trening, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.11.2012. 23:23h

Evropsko prvenstvo je sve bliže, 4. decembra počinje smotra najboljih rukometašica Starog kontinenta, a sada se zna kojih 18 igračica su u konkurenciji da nose dres Crne Gore u Srbiji.

Naime, selektor Dragan Adžić je danas skresao preliminarni spisak za 10 imena, s tim da su dvije djevojke ostale kao eventualne zamjene.

Iznenađenja nema puno - otpale su Bojana Popović (bila na listi za slučaj da promijeni odluku o prestanku karijere) i Ana Radović, koja neće da igra za reprezentaciju dok je Adžić selektor.

Za Evropsko prvenstvo ne konkurišu ni golmanka francuskog Besansona Mirjana Milenković, tandem Budućnosti na pozajmici u zagrebačkoj Lokomotivi, Jelena Marković i Ivana Božović, mlade igračice Bisera Olivera Vukčević i Sandra Rakočević, kao i Nataša Krnić iz poljske Gdinje.

Na spisku je 11 igračica koje su osvojile srebro na Olimpijskim igrama u Londonu. Iz te čuvene ekipe, osim Popovićeve i Radovićeve, nema ni još jedne penzionisane legende, Maje Savić.

Pripreme za 10. Evropsko prvenstvo, rukometašice Crne Gore počinju sjutrašnjim treningom u 17 časova.

Kao što je poznato, "crvene" su u grupi D sa Rusijom, Rumunijom i Islandom. Tri prvoplasirane ekipe idu u Novi Sad, gdje će se ukrstiti sa tri najbolja tima iz grupe C, u kojoj su Hrvatska, Njemačka, Mađarska i Španija. Od tih šest ekipa, dvije će igrati polufinale u "Beogradskoj areni".

Spisak

Golmani: Sonja Barjaktarović (Rostov, Rusija), Marina Vukčević, Katarina Perović (Budućnost)

Krila: Radmila Miljanić, Majda Mehmedović, Biljana Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Đer, Mađarska)

Pivoti: Suzana Lazović (Budućnost), Ana Đokić (Rostov), Sara Vukčević (Erd, Mađarska)

Bekovi: Milena Knežević, Anđela Bulatović, Jelena Despotović (Budućnost), Katarina Bulatović, Marija Jovanović (Olkim, Rumunija), Jasna Tošković (Isi Pariz, Francuska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija), Sandra Nikčević (Astrahan, Rusija)

Rezerve: Ivana Božović (Budućnost), Sanja Premović (Naisa, Srbija)

Bonus video: