Mladen Rakčević u najboljem timu 5. kola Lige šampiona

Partija Rakčevića, koja može da raduje crnogorskog selektora Kastratovića i sve navijače Crne Gore, nije promakla ljudima iz EHF-a, koji iz vikenda u vikend biraju najbolju postavu kola
76 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Mladen Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2012. 19:40h

Iako je njegov Metalurg izgubio kod kuće od poljskog Vive Targi Kielcea (21:23), utakmicu 5. kola grupe C Lige šampiona, Mladen Rakčević je odličnom partijom zaslužio mjesto u idealnom timu kola, u izboru Evropske rukometne federacije!

Pivot crnogorske reprezentacije, koji od povratka na teren, nakon sedam i po mjeseci pauze zbog teške povrede koljena (prednji ukršteni ligamenti), igra kao da nikada nije pauzirao, protiv prvaka Poljske je postigao šest golova, bio drugi strijelac svog tima (Vugrinec je postigao gol više), ali ni to nije pomoglo da Metalurg izbjegne prvi poraz u grupi, nakon četiri uzastopne pobjede.

Partija Rakčevića, koja može da raduje crnogorskog selektora Zorana Kastratovića i sve navijače Crne Gore, posebno u susret januarskog Svjetskog prvenstva u Španiji, nije promakla ljudima iz EHF-a, koji iz vikenda u vikend biraju najbolji tim kola.

Osim Rakčevića, u idealnoj postavi 5. kola našli su se još lijevo krilo Kasper Ulrih Mortensen (Silkeborg, Danska), lijevi bek Iker Romero (Fukse Berlin, Njemačka), srednji bek Pavel Atman (Dinamo Minsk, Bjelorusija), desni bek Kiril Lazarov (Atletiko Madrid, Španija), desno krilo Dragan Gajić (Monpelje, Francuska) i golman Slavomir Šmal (Vivi Targi Kielce, Poljska).

Interesantno, Rakčevićev efektan gol iz okreta izabran je za drugi najljepši gol kola, čime je stameni Cetinjanin upotpunio uspješan vikend na ličnom planu.

Bonus video: