Adžić: Napravili smo ogroman uspjeh

"Protiv najjačih se najbolje vidi potencijal ekipe. U duelima sa takvim timovima svi imaju poseban motiv, a kad je tim mlad, može sebe da prevaziđe", kaže trener Budućnosti
52 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Viborg, Foto: Vesko Belojević
Budućnost-Viborg, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.11.2012. 11:21h

Nakon pobjede protiv Viborga (26:23), koja, u konačnom poretku, nije imala rezultatski značaj, jer je ekipe i prije meča imala u džepu prolaz u Glavnu rundu, zbog pobjede Zvezde u gostima protiv Tiringera, Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić je izjavio da je „bilo jako teško igrati nakon saznanja da da je ekipe već prošla dalje“.

„Čitave nedjelje smo se spremali da igramo odlučujući meč, za prolaz u Glavnu rundu, ali, eto...Nije nam to Zvezda dala, nego smo mi, apsolutno, i prije utakmice sa Viborgom to zaslužili sa tri velike pobjede. U ovom sastavu ostaviti samo jedan Viborg iza nas bio bi uspjeh, a bili smo bolji i u direktnom odnosu sa Tiringerom i Zvezdom“, rekao je Adžić.

Adžić ističe da je „izuzetno sam zadovoljan ostvarenim”.

“Bio je ovo izuzetno težak posao. Čak 13 igračica koje su počele prošlu sezonu nijesu u Budućnosti ove godine, od njih 21. Sve igračice koje su bile prošle godine su već sada dale više golova u ovoj sezoni nego čitave prošle, izuzev Radmile Miljanić, a i ona će, vjerujem, premašiti taj učinak", ističe Adžić.

Teret plasmana u Glavnu rundi, među osam najboljih ekipa Evrope, “iznijele su igračice koje su tu bile prošle godine”.

“Preuzele su svoju odgovornost i poslije Olimpijskih igara izdržale svih šest utakmica, bez odmora i Bogu hvala nekih povreda. Veliki doprinos su, naravno, dale Klodin Mendi i Katarina Ježić, kao i Klara Voltering, neko ko kao kapiten i iskusniji da daje tu snagu i dodatni kvalitet ekipi. Mislim da je najveća dobit utakmice protiv Viborga što smo bez nje pobijedili Viborg, što je bitno i za nas, ali i za Marinu Vukčević pred Evropsko prvenstvo.

Adžić je zahvalio i publici što je došla u velikom broju protiv Viborga.

"Hvala i stručnom štabu, sa kojim imam izuzetnu saradnju i koji mi je ogromna pomoć. Hvala, naravno, upravi kluba koja sve ovo podržava i prati.

Žrijeb za Ligu šampiona je sjutra u podne, u Beču, sjedištu Evropske rukometne federacije. Budućnost će, sigurno, igrati sa dva od tri pobjednika grupa u prvoj fazi (Olkim, Đer, Larvik), te sa jednom drugoplasiranom ekipom (Krim, Randers, FTC).

“Igraćemo protiv dvije od tri ekipe između Olkima, Đera ili Larvika. To su apsolutno top ekipe. Želja nam je bila da dobijemo šest utakmica, i jedino razmišljamo o tome da u tih šest utakmica iznjedrimo igračicu-dvije koje mogu da nose odgovornost u narednim godinama, kada nam je cilj da vratimo Budućnost gdje joj je mjesto, da ponovo jurišamo na vrh Evrope. Svi ti timovi će biti ogromni favoriti protiv nas, ali ćemo se boriti do kraja, nećemo dati na sebe. I da smo bili treći u grupi, bio bi fenomenalan rezultat igrati Kup kupova”, kaže Adžić.

Na pitanje da li žali što nije iskorišćena prilika da se osvajanjem prvog mjesta, koje bi donijelo lakše rivale u Glavnoj rundi, Adžić kaže:

“Ostaje dilema šta je bolje. Ja sam, stvarno, pristalica da ove sezone odigramo što više utakmica protiv najjačih rivala. Da smo bili prvi, ne bismo mogli da igramo sa nekom od tih najjačih ekipa. Protiv najjačih se najbolje vidi potencijal ekipe. U duelima sa takvim timovima svi imaju poseban motiv, a kad je tim mlad, može sebe da prevaziđe. Dakle, apsolutno mi nije žao".

"Dali smo trenutno maksimum, normalno je da je ekipa morala igrati sa oscilacijama, jer nemamo širinu za rotaciju i to iskustvo koje je potrebno da se dobije još jedna utakmica na strani koja nam je trebala. Ali, ovo je, ponavljam, ogroman uspjeh. Od kad ja pratim, mislim da mlađa generacija, sa prosjekom od manje od 22 godine, nije prolazila među osam najboljih u Ligi šampiona. A vrhunske i puno skuplje ekipe su ostale iza nas, ne samo u našoj grupi, nego i u svim grupama”, kaže Adžić.

Liga šampiona se nastavlja se početkom februara iduće godine, prije toga slijede obaveze reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Srbiji, u decembru.

“Okupljanje je u srijedu. Nadam se da će sve igračice doći zdrave, posebno one iz Lige šampiona, koje su bile opterećene kao i naše djevojke, i da ćemo u najboljem mogućem sastavu dočekati EP i utakmice protiv Islanda, Rumunije i Rusije”, zaključio je Adžić.

Bonus video: