U finalu poraz od Portugala, srebro za kadetkinje

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Mediterana u izraelskom Eliatu – izabranice Milana Radovića su u finalu poražene od Portugala 27:26.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 17:13h

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Mediterana u izraelskom Eliatu – izabranice Milana Radovića su u finalu poražene od Portugala 27:26 (8:11, 9:9, 9:7).

To je prvi poraz naših kadetkinja na ovom šampionatu, na kojem su upisale šest pobjeda (po dvije protiv Azerbejdžana i Italija, po jednom protiv Kipra i Izraela) i remi, i to u grupnoj fazi upravo protiv Portugala.

U svakom slučaju, ovo je najveći uspjeh ženske kadetske selekcije, pošto je prije toga Crna Gora na ovom takmičenju imala bronzu iz Tivta 2006. godine.

Isti rezultat ostvarili su i kadeti 2007. godine na Kipru.

Ema Ramusović je proglašena za najbolju igračicu šampionata.

Najefikasnija u finalu protiv Portugala bila je Pavićević sa šest golova, Bulatović i Ramusović su dodale po četiri, Malović i Jauković po tri, te Prelević, Filipović i Grbić po dva.

Rajković je imala 10 odbrana a Nenezić osam.

Bronzu je osvojila Italija, koja je u meču za treće mjesto savladala domaći Izrael 30:22, što je prva medalja u istoriji ovog takmičenja za italijanske kadetkinje, koje su, tako, iskoristile odsustvo nekih rukometnih sila poput Španije, Francuske, Hrvatske…

Bonus video: