Budućnost sjutra sa Viborgom za Glavnu rundu

"Za ovu generaciju je veliki uspjeh i to što smo do sada uradili ove sezone", rekao je Adžić.
74 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.11.2012. 14:58h

Rukometašice Budućnosti igraće sjutra u Podgorici sa danskim Viborgom utakmicu posljednjeg, šestog kola D grupe Lige šampiona.

Budućnost bi pobjedom obezbijedila jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman u Glavnu rundu.

Podgorički tim bi ukoliko lider uoči posljednjeg kola, Zvezda Zvenigorod, izgubi od njemačkog Tiringera mogao pobjedom da osvoji prvo mjesto u grupi.

Budućnost bi do plasmana među osam najboljih mogla i remijem protiv Viborga pod uslovom da Tiringem ne pobijedi Zvezdu, dok bi se u Glavu rundu plasirala i ukoliko izgubi pod uslovom da ruski predstavnik trijumfuje u Nordhauzenu.

Branilac trofeja u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je tri pobjede i dva poraza, a prvi međusobni duel u Viborgu dobio je 26:20.

Viborg je bez bodova i ranije je izgubio sve šanse za nastavak takmičenja na evropskoj sceni.

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da bio volio da javnost u Crnoj, Gori Viborg vrednuje po sastavu koji imaju, an e po rezultatima ove sezone.

"Imaju izuzetan tim, šest vrhunskih bekova u rotaciji, a mi posljendjih nekoliko nedjelja komnplikovan trenažni proces zbog povreda. Za ovu generaciju je veliki uspjeh i to što smo do sada uradili ove sezone", rekao je Adžić.

On je kazao da Budućnost ima cilj i da je na igračicama da u nedjelju ostvare još jednu pobjedu.

"Očekujemo da bude teže nego u Viborgu i reealno je da tako bude. Sa malim fondom igrača nastupamo, sa dosta ozbiljnih problema. Ogromna je razlika u iskustvu igračica, to treba da prevaziđemo odnosom i igrom. Vjerujem da će tako biti kao i mnogo puta do sada", rekao je Adžić.

On je kazao da je Viborg po kvalitetu morao da izbori plasman u Glavnu rundu.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati.

U drugom meču D grupe, četiri sata ranije, sastaće se Tiringer i Zvezda.

Bonus video: