Sutjeska igra: Direktor odobrio, iako nije ukinuo suspenziju

Sutjeska je suspendovana 24. oktobra zbog neizmirenih obaveza prema Savezu i protiv nikšićkog kluba je novi direktor liga Emir Bešlija pokrenuo disciplinski postupak
70 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 09:23h

Nakon vjerovatno dirigovanog žrijeba (bili su slobodni u prvom kolu), i jednog odlaganja (zbog udesa nekoliko rukometaša Berana, bez težih posljedica), rukometaši Sutjeske danas će, konačno, na teren – izabranici Božidara Mušikića (ove sezone će mu prvi asistent biti dugogodišnji kapiten Miodrag-Miko Ašanin, koji će voditi brigu i o kadetima, dok će Zoran Abramović voditi pionire) u svojoj dvorani od 16 časova dočekuju Berane.

Sutjeska je suspendovana 24. oktobra zbog neizmirenih obaveza prema Savezu (uplata obaveznog depozita i kotizacije), i protiv nikšićkog kluba je novi direktor liga Emir Bešlija pokrenuo disciplinski postupak.

Na osnovu člana 104 Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti, suspenzija je trebalo da važi do okončanja disciplinskog postupka, odnosno izmirenja obaveza. Kako na sajtu Rukometnog saveza Crne Gore do juče nije objavljena odluka o ukidanju suspenzije, ostalo je nejasno po kom osnovu je utakmica uopšte i zakazana.

Bešlija, koji se nalazi u Izraelu sa ženskom reprezentacijom Crne Gore na kadetskom Prvenstvu Mediterana, nije odgovorio na pitanje "Vijesti" o razlozima ovakve odluke.

"To je dogovoreno sa Predragom Boškovićem (predsjednikom UO RSCG, prim. a.) i Emirom Bešlijom, tako da ćemo igrati u srijedu, a za dalje ćemo vidjeti. Dobili smo dozvolu, jer smo platili kotizaciju, depozit još nijesmo", kazao je "Vijestima" Božidar Mušikić, trener Sutjeske.

Bešlija

Nije tajna da je nikšićki klub u velikim problemima finansijske prirode, uostalom kao i svi crnogorski klubovi izuzev ŽRK Budućnost, ali i organizacionim zbog promjene gradskih vlasti (na čelu kluba je sada već bivši gradonačelnik Nebojša Radojičić), zbog čega je i pod znakom pitanja bio nastup u ovom prvenstvu.

"Situacija je, stvarno, katastrofalna. Niko se ne okreće na klub, situacija je malo mučna, ali šta ćemo… Imamo solidnu ekipu, a nešto više ćemo znati u ovih nekoliko dana. Moramo da odigramo utakmice u Čelendž kupu, da ne bismo bili kažnjeni, pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Nadam se da će do tada nešto da se riješi. Ili da postojimo ili da ne postojimo. Jer, ovako više ne ide. Mada je i u svim ostalim sredinama loša situacija, izuzev Mojkovca i Ulcinja", dodao je Mušikić, uz napomenu da Sutjeska ima sve selekcije u klubu.

Galerija

Bonus video: