Bjeloruski ispit za rukometaše Lovćena

Meškov ima nekoliko odličnih internacionalaca, među kojima se ističu bivši danski reprezentativac Henrik Knudsen i Ljubo Vukič, koji je sa Hrvatskom bio vicešampion Evrope 2008. godine
103 pregleda 0 komentar(a)
seha_1, Foto: ZORAN  ĐURIĆ
seha_1, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Ažurirano: 13.11.2012. 11:54h

Tri dana nakon očekivanog poraza u Zagrebu, rukometaše Lovćena čeka još jedan težak ispit u SEHA ligi - tim novog trenera Zorana Abramovića večeras (18 Äčasova) na Cetinju dočekuje Meškov Brest.

Bjeloruski tim je sa po tri pobjede i poraza sedmi na tabeli, tik iza Cetinjana, koji imaju bod i utakmicu više. Po tome bi se moglo zaključiti da je osvajač duple krune u Crnoj Gori favorit, ali ta uloga, ipak, pripada gostima.

Meškov ima nekoliko odličnih internacionalaca, među kojima se ističu bivši danski reprezentativac Henrik Knudsen i Ljubo Vukić, koji je sa Hrvatskom bio vicešampion Evrope 2008. godine.

- Biće teško, Meškov je odlična ekipa. Borićemo se do posljednjeg minuta, nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Bjelorusi su odlično pokriveni na svim pozicijama, pogotovo bekovskim, ali igramo na našem terenu i nikome se nećemo predati - kaže Marko Drašković.

Meškov je prije tri dana savladao Slogu u Tesliću sa čak 37:23, a prije toga je ubjedljivo poražen od Neksea (36:27). Ali, to nije pravi pokazatelj snage tima iz Bresta, jer je u EHF kupu oba puta savladao ekipu iz Našica (31:30 i 35:30).

- Bjelorusi su ozbiljno shvatili utakmicu sa nama, jer su već nekoliko dana na Cetinju. Gledali smo ih i znamo da moramo da obratimo pažnju na srednjeg beka Knudsena, koji je baš dobar igrač. U pitanju je veoma iskusna i kvalitetna ekipa - zaključio je Drašković.

Bonus video: