Budućnost izgubila od Zvezde u Čehovu

Milena Knežević i drugarice, ipak, nisu dozvolile da izgube većom razlikom nego što su slavile u Podgorici (29:21), čime su produžile nadu da mogu da osvoje 1. mjesto u grupi D
69 pregleda 10 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2012. 14:56h

Propala je prva šansa, propala je i druga, ostala je treća, koja gotovo da ne može da se propusti - rukometašice Budućnosti mogle su već u nedjelju da izbore plasman u glavnu fazu Lige šampiona, ali će morati da čekaju sedam dana i duel sa Viborgom u „Morači”...

Aktuelni šampion Evrope je prvo u Čehovu poražen od Zvezde sa 31:25, a potom je Viborg propustio šansu da pomogne klubu sa kojim ga spaja Bojana Popović, jer je dozvolio Tiringeru da ga savlada u Danskoj (29:26) i prolongira odluku o osvajaču prva dva mjesta u grupi D za nedjelju, 18. novembar.

Više od ispunjenja glavnog cilja, koji praktično ne može da izmakne u duelu protiv ovakvog Viborga (još je bez boda), Dragana Adžića i njegove izabranice mora da zabrine igra.

Izostalo je glavno oružje Podgoričanki, čvrsta odbrana, pa je tim Zdravka Zovka od početka do kraja dominirao.

Još više mora da brine činjenica da je Zvezda do pobjede došla sa pravom igrom samo tri rukometašice - bekovi Ljudmila Postnova, Julija Nikolić i Aleksandra Lakraber su na terenu proveli gotovo po 60 minuta i postigli po devet golova!

Ni napad nije bio na nivou, „plave” su se mučile, ali opravdanje postoji. Naime, ionako podmlađena ekipa juče je bila bez povrijeđenog lidera, Klare Voltering, koja bi odbranama sigurno ulila samopouzdanje saigračicama, a već duže nema Elene Gjorgijevske i Dragane Cvijić.

To je bilo previše za obračun sa raspucanim bekovima Zvezde...

A pobjednik se mogao naslutiti već na startu. Sa dva gola Postnove i jednim Nikolić, domaće su stigle do 3:0, a vrlo brzo je bilo 6:1.

Taj zaostatak Budućnost je imala i u Nordhauzenu protiv Tiringera, pa je smogla snage da čak i preokrene, ali nije mogla ni da priprijeti.

Znatno iskusnije protivnice su stalno držale visoku prednost (bilo je 12:5 u 20. minutu), a jedina nada se pojavila na početku drugog poluvremena, kada su Anđela Bulatović i Majda Mehmedović smanjile na 17:14.

Odgovor Zvezde bio je surov - serijom 4:0, koju je zaključila Anastasija Lobač, uz tri beka i Anu Vjahirevu jedini strijelac u domaćem timu, domaće su povele 21:14.

Milena Knežević i drugarice, ipak, nisu dozvolile da izgube većom razlikom nego što su slavile u Podgorici (29:21), čime su produžile nadu da mogu da osvoje 1. mjesto u grupi D i samim tim dobiju lakše rivale u glavnoj fazi.

Adžić: Odbrana ispod očekivanog nivoa

Trener Budućnosti Dragan Adžić je naglasio da je poraz posljedica lošeg čuvanja protivničkih bekova.

“Odigrali smo ispod očekivanog nivoa u odbrani, dozvolili smo bekovima protivničkog tima da zajedno postignu 27 golova, što nam se rijetko dešava. To je ključni razlog poraza”.

“Golmani se nisu spremili na adekvatan način, a razlog je to što su dugo vremena bili povrijeđeni. Uz odbranu, koja je bila ispod očekivanog nivoa, nismo mogli da očekujemo bolji rezultat”.

“Imali smo dosta promašenih šuteva, napravili smo mnogo grešaka u odbrani i ovo je veliko iskustvo za nas”, rekao je Adžić.

Glavna faza je, ipak, na vidiku...

“Na korak smo od cilja. Moramo da se vratimo na pravi put i odigramo na nivou protiv Viborga, kako bismo ostvarili zacrtani cilj”, zaključio je Adžić.

Zvezda - Budućnost 31:25 (17:12)

Čehov - „Olimpijska dvorana”. Gledalaca: 700. Sudije: Bremer i Skovronek (Poljska). Sedmerci: Zvezda 4 (4), Budućnost 3 (3). Isklučenja: Zvezda 14, Budućnost 8 minuta.

Zvezda: Kaljinjina, SIDOROVA (osam odbrana), Da Silva, POSTNOVA 9, Dmitrijeva, KUZNJECOVA, VJAHIREVA 3, Koroljova, LOBAČ 1, Uskova, Marennjikova, Černova, Havronjina, Sabo, NIKOLIĆ 9 (3), LAKRABER 9 (1).

Budućnost: Voltering, VUKČEVIĆ (10 odbrana), Bralo (jedna odbrana), MILJANIĆ 5, Mendi 1, ŽIVKOVIĆ 2 (1), BULATOVIĆ 1, Nikolić, Božović, Popović, Ježić 2, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović, Pavićević 2, KNEŽEVIĆ 9 (1), LAZOVIĆ.

Bonus video: