Abramović: Da damo maksimum, pa šta bude

"Ja ću biti zadovoljan ako damo maksimum, u oba pravca, u odbrani i napadu", kaže za „Vijesti“ Zoran Abramović, dojučerašnji prvi pomoćnik Pera Miloševića
79 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Abramović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Abramović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.11.2012. 12:48h

Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te dva odigrana kola u domaćem prvenstvu (pobjede protiv Ulcinja i Mojkovca), ali i velikih promjena na klupi i odlaska Pera Miloševića, rukometaši Lovćena se vraćaju obavezama u SEHA ligi.

Na debiju u ovom takmičenju, novog trenera Zorana Abramovića sa svojim pulenima čeka veliko iskušenje, gostovanje Zagrebu, koji je nakon pobjede protiv Tatrana preuzeo prvo mjesto u regionalnom takmičenju.

"Zagreb je favorit, bez dileme, pa u meč ulazimo bez optrećenja, jer nemamo šta da izgubimo. Ne idemo tamo da izgubimo, idemo da igramo pravi i moderni rukomet, da trčimo. Želimo da pružimo maksimum, pa ćemo na kraju vidjeti za šta će nam to biti dovoljno. Ja ću biti zadovoljan ako damo maksimum, u oba pravca, u odbrani i napadu", kaže za „Vijesti“ Zoran Abramović, dojučerašnji prvi pomoćnik Pera Miloševića, nekada prvi asistent bivšeg selektora Crne Gore Ranka Popovića.

Prema njegovim riječima, SEHA liga za Lovćen ima veliki značaj.

"Kroz SEHA liga mladi igrači stiču veliko iskustvo, za to nam i služi i pomaže, da budemo superiorni u Crnogorskoj ligi, jer nam je cilj odbrana duple krune u Crnoj Gori", dodaje Abramović, koji u Zagrebu neće moći da računa na povrijeđenog Bogdana Nikolića.

Dolazak na mjesto šefa stručnog štaba, kako kaže, iznenadio je Abramovića.

"U Lovćenu vodim mladu i veoma talentovanu generaciju 96. godište, koja je u Crnoj Gori baš dominantna, osvajali smo turnire i van Crne Gore. Planirao sam da tu generaciji izvedem do kraja, do prvog tima i da onda sa njima budem prvi trener. Zbog toga i nisam puno razmišljao o prvoj ekipi, čak ni o poslu pomoćnika, ali je Milošević tražio da mu budem pomoćnik, što sam prihvatio ali i uporedo radio sa kadetima. U tom smislu me sve to zateklo, nisam očekivao da će to sad dogoditi. Međutim, ja sam dijete Lovćena, volim ovaj klub, i biću uvijek u službi njega. Daću svoj doprinos da Lovćen postiže rezultate koji se od njega očekuju. Ne bojim se ovog izazova, zato sam i prihvatio da vodim ekipu", zaključio je Abramović.

Utakmica u Zagrebu počinje u 16.30 časova.

Bonus video: