Voltering: Vjerujem u ekipu

"Imamo mlad tim, ali sam puno potencijala. U prethodnim utakmicama smo pokazale da smo moćna borbena sila", slikovito predstavlja mogućnosti ekipe Klara Voltering
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 16:25h

Rukometašice Budućnosti za vikend će biti lišene usluga Klare Voltering, prvi put ove sezone - zbog jake kontuzije desne šake (koju je zaradila prilikom pada na meču sa Viborgom u gostima) i distorzije palca lijeve ruke (dva dana prije meča sa Tiringerom u “Morači”), njemačka golmanka će preskočiti duel sa ruskom Zvezdom Zvenigorod, koji se u nedjelju igra u Čehovu. Zbog povreda, odnosno rehabilitacije neće biti ni Dragane Cvijić i Elene Gjorgijevske.

"Zbog povreda moram da budem na poštedi. Ali, nadam se da ću se brzo vratiti", kaže za “Vijesti” Klara Voltering.

Sa tri pobjede iz četiri meča, Budućnost je na korak od plasmana u Glavnu rundu, što je i bio osnovni cilj prije početka sezone. Zvezda je u “Morači“ savladana 29:21, ali će biti teže u Rusiji, jer je ekipa Zdravka Zovka nakon toga nanizala tri uzastopne pobjede, dvije protiv Viborga i jednu protiv Tiringera.

"Ja vjerujem u moju ekipu", kratko, ali jasno dodaje Klara.

Budućnost je prošle nedjelje ubjedljivo savladala Tiringer (23:15), i tako se sa kamatom revanširala Njemicama za poraz u gostima (24:20).

"U našoj dvorani smo igrali sa više koncentracije i sudbina meča se mogla prepoznati još od početka. Znali smo snagu Tiringera, ali u Podgorici im nijesmo dozvolili da pokažu šta znaju i umiju. Bile smo veoma odlučne da pobijedimo, odigrale smo mnogo energičnije u napadu u odnosu na duel u Njemačkoj".

Uoči meča sa Tiringerom, ljekarski tim Budućnosti je savjetovao Klari Voltering da pauzira, kako bi sanirana povredu. Njemica je, međutim, odlučila da stisne zube i rizikuje kako bi pomogla svojim saigračicama…

"Problem je bio što su sva tri golmana imala problem sa nekim povredama. Htjela sam da pomognem mom timu, da im prenesem snagu koju osjećam. Moja je želja da se plasiramo u Glavnu rundu, i uradiću sve da to ostvarimo".

Iako je ekipa pretrpjela velike promjene ljetos, i imala atipične pripreme zbog Olimpijskih igara, Voltering, jedna od ključnih igračica u osvajanju titule prvaka Evrope, vjeruje u novu Budućnost.

"S obzirom na sve promjene, bilo je teško predvidjeti koliko možemo ove sezone. Ali vjerujem da ćemo uz pomoć stručnog štaba izvući najbolje iz ove ekipe. Imamo mlad tim, ali sam puno potencijala. U prethodnim utakmicama smo pokazale da smo moćna borbena sila", slikovito predstavlja mogućnosti ekipe Klara Voltering, dodajući da će ekipa sticati iskustvo koje joj fali iz utakmice u utakmicu:

"Naravno, želimo da u Ligi šampiona stignemo što je dalje moguće", istakla je 29-godišnja Njemica.

Čast je biti kapiten Budućnosti

Na pitanje da li je iznenadila odluka da bude izabrana za kapitena ekipe, u kojoj igra tek drugu sezonu, Klara kaže:

"Za mene je to velika čast. U istoriji kluba, mnogo velikih sportskih ličnosti su bili kapiteni Budućnosti. Kada mi je rečeno da ću biti kapiten, na umu mi je bilo da to može biti problem zbog nepoznavanja jezika u dovoljnoj mjeri. Međutim, ekipa mi sa te strane puno pomaže, djevojke i stručni štab su uradili sve da se osjećam dobro u ulozi kapitena", ističe Voltering.

Nakon više od godinu dana može da podvuče i crtu o klubu, Podgorici, Crnoj Gori…

"Sakupila sam mnogo lijepih utisaka o Crnoj Gori, o ljudima koji ovdje žive. Došla sam u veliki klub, u veliku ekipu, i dobila šansu da dodatno napredujem. Zato sam i prošlog ljeta odlučila da produžim ugovor na još jednu sezonu", ističe Klara.

Galerija

Bonus video: