Besparica drma i Nikšić, Sutjeska još nije zakazala meč sa Belgijancima

Manje od tri nedjelje pred nastup na evropskoj sceni, Rukometni klub Sutjeska još nije zakazao utakmicu sa belgijskom Inicijom, u trećem kolu Čelendž kupa.
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 22:34h

Manje od tri nedjelje pred nastup na evropskoj sceni, Rukometni klub Sutjeska još nije zakazao utakmicu sa belgijskom Inicijom, u trećem kolu Čelendž kupa.

Nije teško zaključiti da su finansijski razlozi zbog kojih Nikšićani kasne sa svojom obavezom prema Evropskoj rukometnoj federaciji, pa je na sajtu Rukometnog saveza Crne Gore danas osvanulo neuobičajeno upozorenje.

„Poštovani sportski prijatelji, još jedanput vam skrećemo pažnju na obavezu da zakažete utakmicu EHF kupa protiv belgijskog kluba Iniciia Haselt”, napisano je na sajtu RSCG.

Sutjeska je domaćin u prvom meču 3. kola Čelendž Kupa, koji je na programu 24. ili 25. novembra. Revanš u Haseltu je već zakazan za 1. decembar u 20.15 časova.

I istih (finansijskih razloga), nije sigurno da će Sutjeska nastupiti u domaćem prvenstvu. Nikšićani, naime, još uvijek nijesu izmirili potrebne obaveze prema Savezu (uplatili tri hiljade eura depozita i dvije hiljade kotizacije), zbog čega su i suspendovani.

Srećom po njih, voljom žrijeba (koji je prvi put nakon nekoliko godina obavljen bez prisustva klubova i medija, zbog čega i postoji sumnja da je bio dirigovan zbog Nikšićana), Sutjeska je bila slobodna u prvom kolu, pa su dobili na vremenu. Međutim, već se primaklo drugo kolo, u kojem Sutjeska za vikend treba da dočeka Berane. Ta utakmica još nije zakazana, pa ako se ne desi neko "opravdano" odlaganje meča, Sutjeska će taj meč izgubiti za zelenim stolom 10:0.

Tako se u godini velikih uspjeha muške reprezentacije, nastavlja agonija muških klubova, nakon to je Rudar prije početka sezone odustao od svih takmičenja...

Bonus video: