Lovćen: Milošević je nagovarao igrače da smijene predsjednika

Pred početak takmičarske sezone 2012/2012. šest mladih igrača, od tog četiri kadetska i juniorska reprezentativca je zatražilo od Uprave da ih pozajmimo nekom klubu ili da im damo ispisnicu, ako za trenera RK Lovćen ostaje Milošević.
106 pregleda 4 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 06.11.2012. 10:40h

Iako su u petak u saopštenju napisali da su sa Perom Milošević sporazumno raskinuli ugovor „zbog neslaganja oko dalje koncepcije rada i razvoja kluba”, iz Uprave RK Lovćen juče su poslali saopštenje u kojem navode da su smijenili dosadašnjeg trenera. Saopštenje objavljujemo u cjelini, sa neznatnim intervencijama.

„Povodom smjene trenera Pera Miloševića, želeći da koliko je to moguće sačuva njegov lični profesionalni ugled, RK Lovćen je izdao saopštenje o sporazumnom raskidu ugovora, ne navodeći probleme koji su nastali u saradnji kluba i gdina Miloševića.

S obzirom na to da su pojedini portali i dnevni listovi dali sebi slobodu da uzroke smjene i stanje u klubu proizvoljno i tendenciozno interpretiraju, zbog novih saznanja do kojih je uprava RK Lovćen došla nakon smjene Miloševića, Upravni odbor je odlučio u cilju objektivnog informisanja javnosti, da izda detaljno saopštenje.

U julu 2011. Milošević se ponudio RK Lovćen da bude trener u klubu. RK Lovćen je u tom periodu razgovarao i bio u pregovorima sa nekoliko renomiranih trenera iz regiona, međutim, cijeneći da je Milošević bivši igrač i trener Lovćena, odlučili smo da angažujemo njega.

Tokom dogovora Milošević je odmah iznio stav da on tačno zna što mu treba, tj. koje četiri-pet igrača treba dovesti u Lovćen, koji mu igrači ne trebaju itd. Upoznali smo tada Miloševića da je politika RK Lovćen razvoj mladih igrača iz svoje škole, a ne da dovodi igrače sa strane, osim kada je to neophodno. Takođe smo naglasili da RK Lovćen ima tim koji je osvojio Kup Crne Gore i pobijedio u svim utakmicama Mini lige za prvaka Crne Gore i koji je već pojačan sa par kvalitetnih igrača, što je Milošević nevoljno prihvatio.

Upoznali smo Miloševića sa ciljevima kluba tj. da je prioritet domaće prvenstvo i Kup, jer imamo provjereno najbolji tim u Crnoj Gori, a da regionalna liga nije sama sebi svrha, već da treba, kroz nju, da podignemo nivo igre tima, da bi kada se ukaže šansa, odigrali dobro u Ligi šampiona ili Kupu EHF.

Tokom sezone 2011/2012. primijetili smo da se malo daje šansa mladim igračima, čak i tada kada Lovćen gubi ili vodi sa 15 ili više golova razlike, na što smo ukazivali Miloševiću. Njegov odgovor je uvijek bio da on tačno zna kada treba mladim igračima dati šansu i mi smo to poštovali.

U julu pred početak takmičarske sezone 2012/2012. šest mladih igrača Lovćena, od tog četiri kadetska i juniorska reprezentativca je zatražilo od Uprave da ih pozajmimo nekom klubu ili da im damo ispisnicu, ako za trenera RK Lovćen ostaje Milošević.

To je bio signal da nešto nije u redu u odnosima trener - mladi igrači. Ipak, rukovodeći se principom da igrači ne mogu da biraju trenera, odlučili smo, zbog postignutih rezultata, da sa Miloševićem produžimo ugovor na još godinu. Prilikom razgovora sa njim o tom problemu, Milošević je izjavio da on tvrdi da niko od tih mladih igrača neće biti dobar rukometaš.

Tokom čitave takmičarske sezone od sudija i delegata na utakmicama, stizale su žalbe klubu na ponašanje našeg trenera, na što smo skretali pažnju Miloševiću, međutim to nije doprinijelo promjeni njegovog ponašanja.

U novoj sezoni, pod rukovodstvom Miloševića, igrački jači nego prošle godine, tim je startovao izuzetno loše, tako što je izgubio dvije utakmice u kvalifikacijama za ligu šampiona, prvu od Sloge iz Doboja, koja do tada i poslije nikoga nije pobijedila osim Lovćen, zatim dvije utakmice u Kupu EHF i na kraju tijesna pobjeda sa golom razlike sa dojučerašnjim drugoligašem RK Ulcinj, za koji su na pozajmicu igrali svi oni mladi Lovćenovi igrači za koje je trener izjavio da nikada neće biti dobri rukometaši.

Uz sve to, suočeni sa mogućnošću da nam na polusezoni napuste klub još tri mlada juniorska reprezentativca, zbog toga što u 10 zvaničnih utakmica nijesu dobili priliku da zaigraju ni pet minuta, Upravni odbor je donio odluku da prekine saradnju sa Miloševićem.

Potvrda o ispravnosti takve odluke stigla je nakon dva dana u vidu informacije od pojedinih igrača, da je Milošević pokušao da ih nagovori da se pobune da bi smijenili predsjednika RK Lovćen, a da će on dovesti svoje prijatelje iz Budve, koji će mnogo bolje voditi klub.

Napominjemo da su svi uslovi koje je Milošević tražio od kluba bili prihvaćeni i da je cijelu prošlu godinu redovno primao, za naše prilike, izuzetno visoku platu, bez obzira što je svima drugima u klubu kasnila.

Na kraju, u vezi tvrdnje Miloševića da će se vratiti u Lovćen, nadamo se, za dobrobit RK Lovćen, da ga ovakvi postupci neće preporučiti nijednoj budućoj upravi”, piše u saopštenju koje je u ime Upravnog odbora potpisao predsjednik Jovo Lagator.

Bonus video: