Adžić: Ne razmišljamo o prvom mjestu u grupi, već samo o narednoj utakmici

"Da li ćemo biti prvi ili drugi, svejedno je, jer bi plasman u glavnu fazu bio nevjerovatan uspjeh, s obzirom na to da nemamo 10-ak igračica iz prošle sezone, a uz to smo izgubili i Gjorgijevsku”, rekao je Adžić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2012. 02:45h

Dragan Adžić, trener rukometašica Budućnosti, nakon ubjedljive pobjede protiv Tiringera je izjavio da je izuzetno zadovoljan, “jer su djevojke odigrale onako kako su se spremali za prvi meč sa Tiringerom u gostima, u kojem zbog nekih objektivnih razloga nisu bile na visini zadatka.

“Još jednom su pokazale da imaju veliki karakter i da kada ih neko savlada, to pamte i vrate na pravi način. Sada ne razmišljamo o 1. mjestu u grupi, već samo o narednoj utakmici. Da li ćemo biti prvi ili drugi, svejedno je, jer bi plasman u glavnu fazu bio nevjerovatan uspjeh, s obzirom na to da nemamo 10-ak igračica iz prošle sezone, a uz to smo izgubili i Gjorgijevsku”, rekao je Adžić.

Milena Knežević je istakla da je ekipa pokazala “da kada u meč uđe sa puno energije i kada odigra dobro u odbrani, što je već duže vremena najjači adut Podgoričanki, da onda pobjeda ne izostaje”.

“Nismo postigle mnogo golova, ali najvažnije je da igramo dobro u odbrani, a igra u napadu će biti bolja s vremenom”, rekla je Milena.

Radmila Miljanić je dodala da je uoči utakmice rekla da neće biti nikakvih problema ukoliko ekipa pokaže veliku energiju, kao u prva dva meča”.

“Tako je i bilo. Ispoštovale smo sve što smo se dogovorile, pa pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje”, istakla je Radmila Miljanić.

Miler: Mileni nije potrebna teatralnost

Milena Knežević je u finišu utakmice tri puta uzastopno iznudila probijanje igračica Tiringera, zbog čega je trener Njemica Herbert Miler protestovao kod izraelskih sudija Koena i Pereca.

Na pres konferenciji nakon utakmice, 50-godišnji Njemac rođen u Temišvaru nije propustio priliku da se osvrne na te scene.

“Želim da kažem nešto Mileni. Mnogo mi se sviđa kao igračica, po meni je jedna od najboljih u Evropi, ali je teatralna, pada kako bi iznudila probijanja. Ne mogu da razumijem zašto arbitri sude prekršaje za takvu glumu kao iz Holivuda. Moje mišljenje je da njoj to nije potrebno. Odlična je igračica, ali mislim da se u glavnoj rundi, kada budu bolji timovi i bolje sudije, to neće svirati, jer je to samo gluma", rekao je Miler, koji je prije toga kazao da je Budućnost najbolja ekipa u grupi i da je zaslužila da slavi sa osam golova razlike.

Na pitanje da prokomentariše izjavu trenera Tiringera, najbolja golgeterka Lige šampiona (36 golova) je samo lakonski odgovorila:

“Svako ima pravo na svoje mišljenje”, rekla je Milena.

Voltering preskače Zvezdu

Klara Voltering je ipak bila na golu, iako su doktori zahtijevali da miruje zbog povrede šake.

“Posebno sam zahvalan Klari Voltering, koja je po procjenama doktora morala da odsustvuje tri sedmice, ali je stala na gol i pokazala da je pravi kapiten. Ona je od ovog momenta na poštedi i probaćemo da igramo naredna dva meča bez nje. Neće je sigurno biti protiv Zvezde”, rekao je Adžić.

Galerija

Bonus video: