Budućnost deklasirala Tiringer, Glavna faza na vidiku

Aktuelni šampion lako izašao na kraj sa Njemicama i slavio sa ubjedljivih 23:15. Ovo je treća pobjeda podgoričkog tima...
9 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2012. 19:59h

Teoretski još ništa nije osigurano, ali sada samo čudo može da spriječi rukometašice Budućnost da ostvare jedini proklamovani cilj u ovoj sezoni - ulazak u glavnu fazu Lige šampiona.

Najtalentovaniji evropski tim je pokazao da je prošlonedjeljno „klizanje” u Nordhauzenu bilo tek prolazna slabost, dječja bolest mlade ekipe, jer je revanš Tiringeru bio spektakularan - izabranice Dragana Adžića pregazile su njemačkog prvaka, slavile sa 23:15 i tako ispunile i cilj da slave sa većom razlikom nego što su izgubile (sedam dana ranije je bilo 24:20).

Tek, jedna napomena za simboliku: nepuna dva minuta prije kraja na semaforu je rezultat bio 23:13, baš kao 8. aprila na kraju revanša polufinala Lige šampiona protiv Larvika...

Podgoričanke su odlično počele meč i već u 9. minutu anulirale minus iz Njemačke, pošto je Majda Mehmedović pogodila za 5:1. Odbrana je u tim trenucima bila kao od granita, pa je lijevo krilo „plavih” povisilo na 7:2. Pri tom rezultatu, Klara Voltering je zaustavila sedmerce Katrin Engel i Lidije Jakubisove, a njene saigračice su još jednom pojačale tempo i u 24. minutu povele 11:4.

Njemice su do odmora vezale četiri gola, ali to je bio kraj svim uzbuđenjima - Milena Knežević je na startu nastavka ušla u seriju i svojim 10. golom u 48. minutu ponovo dovela Budućnost do plus sedam (19:12). Uskoro je bilo i 22:13, a Kneževićeva je iznudila probijanje Ane Gros, iako su Njemice napadale sa dvije igračice više!

Vidjevši da je sve gotovo, Adžić je umjesto Anđele Bulatović na teren poslao talentovanu, 18-godišnju Jelenu Despotović. I odmah je iskoristila šansu, pošto je fenomenalno asistirala Mileni za rekordnih 23:13.

Tada su ušle i Jelena Trifunović i Biljana Pavićević, a Njemice to iskoristile da smanje na konačnih 23:15. Razlika je mogla da bude i veća, ali je Despotovićeva propustila šansu da iz sedmerca postigne prvi gol u Ligi šampiona.

Budućnosti je za prolazak u glavnu fazu dovoljno da upiše još jednu pobjedu. Prva prilika pruža joj se za šest dana u Čehovu, a u slučaju novog trijumfa nad Zvezdom, Voltering i drugarice bi osigurale 1. mjesto u grupi D, a samim tim i lakše rivale u nastavku takmičenja...

Budućnost - Tiringer 23:15 (11:8)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 2.300. Sudije: Koen i Perec (Izrael). Sedmerci: Budućnost 6 (4), Tiringer 6 (3). Isključenja: Budućnost 10, Tiringer 8 minuta.

Budućnost: VOLTERING (12 odbrana i dva sedmerca), Bralo, MILJANIĆ 4, Trifunović, MENDI 2, Živković, BULATOVIĆ 2, Nikolić, Božović, Popović, Ježić, Bralo, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović, Pavićević, KNEŽEVIĆ 11 (4), LAZOVIĆ 1.

Tiringer: MERC (osam odbrana), Tomašević (tri odbrane i dva sedmerca), NADGORNAJA, Fraj 3, Gros 3 (1), Popluharova 2, AUGUSTESEN 2, ENGEL 2 (2), ALTHAUS, JAKUBISOVA 1, VOLBOLD 2.

Galerija

Bonus video: